KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı’nın makamında gerçekleşen nezaket ziyaretinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 2016 yılı KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) dönem başkanlığını devralacak olan Rektör Gökmen, KOP İdaresi ile üniversitelerin işbirliği içinde çalıştıklarını vurgulayarak, bu çalışmaları artarak devam etmesi dileğinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Bostancı da, Rektör Gökmen’in, göreve geldiği günden itibaren Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi adına önemli ve birçok başarılı çalışmaya imza attığını vurgulayarak aynı başarılı çalışmaların Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) dönem başkanlığı sürecinde de devam edeceğine inandığını söyledi.

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de bulunan bölge üniversitelerinin bir araya gelmesi ile kurulan UNİKOP’ta her yıl kuruluş tarihlerine göre bir üniversite rektörü dönem başkanlığı görevini yürütüyor. 2013 yılında Selçuk Üniversitesi ile başlayan UNİKOP Dönem Başkanlığı görevini 2014 yılında Niğde Üniversitesi, 2015 yılında ise Aksaray Üniversitesi üstlendi. Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen 2016 yılı dönem başkanlığı görevini Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’den önümüzdeki günlerde Karaman’da düzenlenecek bir törenle devralacak.