Rektör Gökmen, Prof. Dr. Hulusi Güngör’ün vefatıyla Türk üniversite dünyasının değerli bir çınarını kaybettiğini belirterek “Bilime, eğitime, kültüre, sanata, Karaman ve Yunus Emre’nin tanıtımına önemli hizmetler yapan Prof. Dr. Hulusi Güngör, her zaman örnek bir vatandaş ve bilim adamı olmuştur” dedi.


Kısa süre önce sosyal bilimler alanında 1000 kitabı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kütüphanesine armağan eden merhum Prof. Dr. Hulusi Güngör, “Karaman’da bir üniversitede bulunmak benim için büyük bir bahtiyarlık. Yunus’un şehrindeki üniversitede güzel hizmetler yapıldığını duyuyordum; geldim, gördüm. Üniversitenin ve Rektörümüzün Karaman’a hizmetlerini takdir ediyorum” diyerek üniversitedeki gelişmelerden dolayı memnuniyetini belirtmişti. 

Prof. Dr. Güngör’ün Türk dili ve tarihine ilişkin araştırmaları, Karaman’a ve Yunus Emre’ye ilişkin belgeleri, ansiklopedileri ve farklı dillerde hazırlanan güncel kitapları içeren katkısını hatırlatan Rektör Gökmen “Hulusi Hocamızın üniversitemize emanet ettiği tarihi belgeler, öğretim elemanlarımız tarafından değerlendirilmektedir. Hocamızın eğitim ve kültür hayatına yaptığı hizmetleri hep takdir ve minnetle anacağız. Şahsım ve üniversitem adına Hulusi Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.  


Prof. Dr. Hulusi GÜNGÖR kimdir?

1928 yılında Karaman’da doğmuştur. 1952 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’ni birincilikle bitirmiştir. Beş yıl bu üniversitenin Maçka Teknik Okulunda, daha sonra emekli oluncaya kadar Yıldız Teknik Üniversitesinde görev yapmıştır. 1972 yılında profesörlüğe yükseltilen Hulusi Güngör, 1973 yılında Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Başkanlığına atanarak bu akademiyi kurmakla görevlendirilmiştir. 1982 yılında Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanlığına atanarak bu fakülteyi kurmuş ve beş yıl bu görevi yürütmüştür. 1987 yılında emekli olmuştur. Mimar Sinan, Erciyes ve Selçuk Üniversitelerinde ders vermiştir. Yurt içinde ve dışında çok sayıda projeler yürüten Güngör’ün, mesleki kitaplarının yanında Yunus Emre ve Türk Dili ile ilgili yayınları da bulunmaktadır.