‘AKP ye oy vererek, İsrail’e karşı olunmaz’
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin,  İsrail’in Mavi Marmara için özür dilemesini Başbakan’ın Davos’taki One Minute çıkışını yalandan olarak değerlendirdi.
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı yazılı açıklamada, “Geçmişe dönüp bir hatırlarsak, Davos’un bizde ayrıca bir önemi vardır. Tarihe belki de bilemiyoruz (araştırılması lazım) ilk olması hasebiyle, gelecek nesillerce seyredilecek, en önemli politik şovlardan bir tanesi olacaktır. Kim bilir; Vakayı Vakvakiye gibi, ‘One Minute Şovu’ ya da ‘Davos Fatihi’ tarzında ibarelerle tarihe geçecektir.

Böyle söylememizin nedeni, vaktiyle Saadet Partisi, İsrail’in Gazze’de yaptığı zulümleri kınamak için bir milyon kişiyi Çağlayan Meydanında topladı ve büyük bir miting yaptı. Mitingde AKP’nin İsrail yanlısı politikalar uyguladığı ve Gazze deki zulümlere karşı pasif davrandığı dile getirildi. Bunun üzerine Sayın Başbakan; ‘Bekara karı boşamak kolay’ dedi. Karşı cevap olarak da mecazi anlam da ‘Siz kiminle evlisiniz’ denildi. Burada AKP’nin İsrail’le evli olduğu anlamı çıkıyordu. Akp, İsraille dostluğundan dolayı o dönemde kamuoyunda puan kaybetmeye başladı. Ve Saadet Partisine ilgi alaka ve yönelimler oldu. Kısacası sonun başlangıcı olabilirdi.

Bir şeyler yapılmalıydı. O zamana kadar Akp’nin en ufak tepki vermesi yasaktı. Bu yasağı çuval geçirme hadisesinde ‘Büyük Devletler Özür Dilemez’ denilmesiyle izledik. İzin çıktı ve senaryolar yazıldı. Senaryonun içeriği ‘Çat Bana’ yani yalandan İsraile çatılarak puan kazanılacaktı. Ve hepimizin bildiği One minute şovunu izledik. İlginçtir, Sayın Başbakan sözde tepki verdikten sonra, kendisine uzatılan mikrofonda ‘tepkim Moderatöreydi’ demiştir.

 O zamanlarda; bir kısım Milletvekillerinin,  İsraille dostluk grubu oluşturduğu ortaya çıkınca, halkın gözünden düşmemek için mecburen dostluk grubundan istifa etmek zorunda kaldılar. Burada görülüyor ki Saadet Partisi korkusu neler yaptırıyor. Buradan; AKP iktidarı döneminde, Karaman Milletvekilliği yapmış ve halen milletin vekaletini temsil eden kişilere soruyoruz, Siz İsrail’le dostluk gurubu oluşturan vekiller arasında yer Aldınız mı? Almadınız mı?


Şimdi ise, Kaderin İlahi cilvesi olsa gerek, ‘Büyük Devletler Özür Dilemez’ çaresizliğiyle hareket eden AKP yi, her ne oyun vesilesiyle de olsa, Neticede Saadet Partisi korkusuyla, İsrail’in hain planlarının suya düşmemesi senaryosunda, Halka karşı yalandanda olsa İsrail Mavi Marmara için özür dilemek zorunda kalabiliyor. 
 
Söylemek istediğimiz o dur ki; ABD Başkanı Obama İsrail’e gitti. Orda Siyonizmin babalarından Teoder Herzel’in mezarı başında diz çökerek saygı duruşunda bulundu. Ve her fırsatta Bizim önceliğimiz  her şeyden önce ‘İsrail’in güvenliğidir’ dedi. Obama İran’a karşı İsraille ortak hareket ediyor. İran’ı vurmak için planlar yapıyorlar. Bu planlar neticesinde AKP’yi kullanmak istiyor, AKP de iç politika gereği yani Saadet korkusuyla, İsrail’le sözde düşmanları oynamak zorunda kaldığı için, düzenlenen senaryo gereği bu özür tezgahı sahneye konulmuştur. Düzenlenen özür senaryosu tezgahı, 13 Aralık 2011 de TV5 Ana haberde, böyle olacağını önceden söylemiştir ve özür tezgahının bunun bir ABD planı olduğunu önceden bildirilmiştir.

Saadet Partisi olarak diyoruz ki:  ABD, İsrail’e hizmet ediyor, AKP ise ABD’nin istek ve arzularında hareket ediyor. Sormak lazım, siz bu şekilde İsrail’e hizmet etmiş olmuyor musunuz?  Son söz; ‘ABD’ye biat ederek, İsrail’le cihad edilmez’ , ‘AKP ye oy vererek, İsrail’e karşı olunmaz’ “ifadesinde bulundu.