Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin; “Mısırlıların Darbeye karşı duruşunu ve Hükümetin atması gereken adımları değerlendirdi. Dünyanın Dört bir yanında Müslümanların zulümlere uğramasının kurtuluş reçetesinin İslam Birliği’nden geçtiğini söyledi”.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin Mısırı değerlendirdiği yazılı açıklama yaptı. Şahin; “Mısırda, halkın yüzde 52 oyla seçtiği Mursi’yi Askeri cuntayla devirmesi, bizim için yabancı değildir. ‘Biz bu filmi daha önce seyretmiştik’ denen türdendir.

Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanının arkasında durması tekrar onun göreve dönmesi için ‘Dönene kadar Rabia meydanındayız’ Rabia (dört) işareti yapmaları, bu uğurda şehit olmaları takdire şayandır. Ama ‘Biz bu filmi önce seyretmedik’ türden takdire şayan gelişmedir.

Bu Millet, geçmişte küffara karşı savaşlarda şehadete ulaşmak için göğsünü siper etti. Çanakkale gibi birçok destanlar yazdı. Lakin aynı küffarın oyunlarıyla ve içerdeki dinamiklerin başlangıcında ve yakın dönemde Askeri cuntaya halk bazında duramamız ve Erbakan Hoca hakkında uydurulan yalanları, özellikle Dindar-Maneviyatçı kesimin inanarak yayması karşısında…. Mısır Müslümanlarının kararlılığı ve Cesur Yüreklerin duruşu bizlere örnek teşkil etmelidir.

Elbette millet olarak ağır bir eleştiride olsa; insanımıza karşı haksızlık yapmamak gerekir. Nedeni ise Türkiye’deki konjonktürle, Mısırda’ki konjonktürel farklılığı göz önünde bulundurulmalıdır. Öncelikle Merhum Erbakan Hocamızın yıllar önce söylediği şu sözü, tarihin değiştiremediği gerçeği gün yüzüne çıkarıyor “Biz her taşın altında Yahudi var demiyoruz. Fakat Yahudi hiç bir taşın altını boş bırakmaz”.

Sözünü hatırlatıyor, bu şekilde hareketle yanlış bir varsayım olmayacağı, yapılan açıklamalarla da darbenin arkasında Siyonizm’in yani Yahudilerin varlığı ortaya çıkmıştır.

Bu sebeble hükümetin en kısa zamanda şu adımları atmasını bekliyor, kısaca özetliyoruz;

1- Öncelikle Türkiye’ye giydirilmeye çalışılan “BOP gömleğini” çıkarıp atın ve eşbaşkanlıktan atın eşbaşkanlıktan ayrılın.

2- American Jewish Commitee (Amerikan Musevi Komitesi- AJC) tarafından verilmiş olan Üstün cesaret ödülünü iade edin.
3- İsrail’in güvenliği için Türkiye’ye konuşlandırılan Kürecik radar üssünü kapatın ve Patriotları geri gönderin.

4- Dış Politikada önceliklerinizi ve angajmanlarınızı “İsrail tehdidi” merkezli olarak yeniden inşa edin.

5- Danimarka ve Hollanda’nın yaptığı gibi büyükelçileri geri çekin.

6- Özür mizanseni ile ustaca üstü örtülen ve unutturulan, tazminat seviyesine indirgenen Mavi Marmara katliamının hesabını ‘laf kalabalığına’ getirmeden sorun.

Hükümetin olumlu cümleler kullanması ve bunun gereği doğru icraatları yapmasını umarak, İrdelenmesi ve eleştirilmesi gereken konulara fazla girmiyoruz…

Dünyanın her bir köşesinde Müslümanlar zülüm altında, zulümlerden kurtulmanın tek yolu İslam Birliği’dir. Bunu da gerçekleştirebilecek olan Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi’dir. Suriyedeki zulümleri önlemek için başka zalimlerden medet ummadan İslam Birliği kurulmalıdır.

Esas mesele, Mısır Müslümanları gibi Şehadete ne kadar hazırız? “ ifadesinde bulundu.