Genel Durum Değerlendirmesi: 26/03/2015 Perşembe günü (bugün) akşam saatlerinden itibaren Konya'nın batı kesimlerinden başlayarak zamanla bütün bölgeyi etkileyecek olan sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağmurun, 31/03/2015 Salı günü akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ: Sağanak yağmurun, özellikle 27/03/2015 Cuma günü öğle saatlerinden, 28/03/2015 Cumartesi günü akşam saatlerine kadar bölge genelinde kuvvetli, Konya’nın güney ve batı kesimleri (Konya merkez, Derebucak, Beyşehir, Ahırlı, Bozkır, Hadim, Taşkent, Yalıhüyük, Seydişehir, Hüyük, Derbent, Doğanhisar, Akören, Akşehir, Ilgın) ile Karaman’ın Başyayla, Ermenek ve Sarıveliler ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı, 29/03/2015 Pazar gününden itibaren ise genel olarak hafif ve aralıklarla devam edeceği tahmin edilmektedir.

FIRTINA: Rüzgarın 27/03/2015 Cuma ve 28/03/2015 Cumartesi günleri güney yönlerden orta zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir.

TAŞKIN: Kuvvetli güneyli rüzgâr, hava sıcaklıklarındaki artış ve yağacak yağışlarla birlikte yüksek kesimlerdeki kar örtüsünün de eriyeceği ve yer yer taşkın riski meydana getirebileceği tahmin edilmektedir.

Beklenen kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgâr, yer yer taşkınlardan dolayı meydana gelebilecek Ulaşımda Aksamalar, Ani sel-Su baskını, Yıldırım, Dolu, Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi, Yıldırım, Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.