Şahin; Ak Partiye sordu? “AB Kapısının önünde bekletilen Türkiye, daha ne kadar rencide edilecek?    

AB Kapısının önünde bekleyen Akparti, Türkiye’nin ne kadar rencide edilmesine seyirci kalacak?”
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı yazılı açıklamada, “Geçenlerde; AB ilerleme raporu 2013, 16 Ekim 2013 Çarşamba günü (her şeyin tatile girdiği Kurban Bayramının ikinci günü) yayınlandı. Yayınlanan raporu değerlendirmeden önce:
AKP Hükümeti’nin Avrupa Birliği’ne girme çaba ve gayretlerini biliyoruz. Hatta bu yolda AB ile işleri yürütecek, takip edecek AB Bakanlığı bile kurdular. Kurmakla kalmadı AKP’nin ilk yıllarında Sayın Başbakan ve Dış İşleri Bakanı Sayın Abdullah Gül tarafından (Alt tarafta ya da ek’te resmi görülebilir) İslam düşmanı papaz heykelinin altında AB’nin istek ve arzularını kayıtsız-şartsız yerine getireceklerine dair imza attılar. 
Bu nedenle, Kanunlar dışarıdan gelmekte; İktidar ve muhalefetin polemikleriyle gündem değiştirilerek bu kanunlar geçmektedir. Domuzu kasaplık et statüsüne girmesi gibi, Ahlaki yozlaşmanın nedeni Zina’nın suç kapsamından çıkarılması, Yine Karamanlı kardeşlerimizi “ikiz yasalar nedir?” diyerek anlamaya davet ettiğimiz bizi bölünmeye götüren yasalar gibi …  kanunlardır…  (İkiz yasaları anlayan bir kişi, Meclisteki partilerin iktidarıyla- muhalefetiyle, ne denli halkı yanıltma tiyatrosu oynadıkları anlaşılır).
Bu yüzden; AB, bize yani AKP’ye ev ödevi vermekte, AB ilerleme raporları adı altında ödevlerin yerine getirilip- getirilmediğine dair değerlendirme yapıyor. Bu sonuca göre; oldu ya da olmadı diyecek(miş), Türkiye’yi AB’ye alacaklar(mış).
 Zaten işin aslı; Merhum Erbakan Hocamızın ifadesiyle .. 30 sene AB, (Türkiye hakkında) müzakere yapacakmış. (Türkiye); Patriğe ne verecek, Ermeni’ye, Rum’a ne verecek, Avrupaya ne verecek, 30 sene bunları müzakere edecekmiş. Sonra Avrupa bunların yüzüne (AKP’ye) bakacakmış, acaba bizim (Avrupa) medeniyetimizi hazmetti mi- hazmetmedi mi; Refaranduma gidecekmiş. Sonrada olmadı diyecekmiş. 30 sene bunlara( AKP ye yani Türkiye’ye) bütün emirlerini tatbik ettirecekmiş. Bu Nasıl İş be! Bu Nasıl İş! Bu Nasıl İş!.... Ey! Hala AKP ‘ye oy vermesini düşünen İnsan! Kendine gel!  Tarihini tanı!.. Kendini tanı! … Niçin köleliğe heves ediyorsun! ….Sen Dünyanın efendisisin………. 
AB ilerleme Raporu 2013’e gelirsek, Kurban Bayramı’nın ikinci günü yayınlanmıştır.  Hükümet, yani AB bakanı Egemen Bağış da açıklamayı Bayram sonuna bırakarak tabir caizse önemli bir konuyu geçiştirdi. Bu konuda CHP’nin ve Meclis’te grubu olan partilerin de ciddi bir açıklaması olmadı.
Raporda Türkiye’nin bazı uygulamalarında övgüyle söz edilirken, diğer yandan olumsuz gördüğü uygulamalara ilişkin uyarılar bulunmaktadır. Raporda “Yeni din kitapları diğer dinleri daha fazla kapsayıcı olmuştur .” Diyerek Din Dersleri diğer dinlerin de en az İslam dini kadar çocuklarımıza öğretildiğine dikkat çekilerek Hükümetin bu icraatından övgüyle bahsediliyor. Yani; AB, AKP den Batıl dinleri, Hak din İslam kadar öğretilmesinden memnun…
Raporda diğer, olumlu görüşü de “Gayrimüslim topluluklarda diyaloğun geliştirilmesi”  Hükümet bu konuda AB’den övgü alıyor. Ki bir sürü kilise hazine parsıyla açılmıştır. 
Raporda “G.Kıbrıs Rum yönetiminin denizde doğal enerji kaynakları aranması çalışmalarına karşı söylemlerine devam etmesini…” eleştiriyor. Daha nazik dil kullanmasını istiyor. Demek ki AB, AKP’nin iç politika gereği söylediğini anlamamış…
Raporda çarpıcı bir eleştiride, “LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transeksüel)’ler gibi toplum içinde yer verilmesi…” kapsamında AKP uyarılıyor… Yani; AKP, iç politika gereği LGBT lerle gerçekten tasvip etmedikleri için ilgili olmuyorlar. Ama Domuz etini kasaplık et statüsüne soktukları gibi seçimden sonra ilgili olacaklar, Çünkü emir büyük yerden. Zaten LGBT ‘ye ilk AKP zamanında dernek kurma hakkı verildi. AB, AKP’ye LBGT’yi dışlamayın ilgili olun diye uyarıyor, gerekli kanunları çıkarın diyor.
Kısaca raporun ayrıntılarına girmeden AKP’ye soruyoruz…
AB Kapısının önünde bekletilen Türkiye, daha ne kadar rencide edilecek? AB Kapısının önünde bekleyen Akparti, Türkiye’nin ne kadar rencide edilmesine seyirci kalacak?
Hakim devlet emir alan değil, emir veren (Hükmeden) devlettir. AB Bakanı Egemen Bağış’ı raporun Bayramda yayınlanmış olması dışında AB’nin üslubu ve emirleri hiç rahatsız etmemiş görünüyor. AB bize emir ve talimat yağdırırken, aklınca bize yol yordam öğretmeye kalkışırken; Sayın Bakan işi magazinsel hale getiriyor.
AB önce kendi hukuk sistemine bakmalıdır, iflas etmiş ekonomisini düzeltmelidir. Ülkelerindeki yabancı düşmanlığını yok etmelidir. Ülkelerinde İslamafobia gibi çağdışı anlayışlara karşı ciddi mücadele etmelidir. Kendi ülkelerindeki azınlıklara ikinci sınıf vatandaş muamelesinden vazgeçmelidir” ifadesinde bulundu.