Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla karayollarında trafiğin yoğunlaşacağını belirterek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Halkın bayramı huzur ve güven içinde geçirmesi için ek tedbirler alındığını kaydeden Şahne, "Bayramlar toplum olarak birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, sevinçle karşıladığımız ve birçok özlemimizi sevdiklerimizle biraraya gelerek giderdiğimiz günlerdir. Bayramlarda meydana gelen ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarla sonuçlanan kazalar ise yaşayacağımız neşe ve sevinci yasa çevirmektedir." dedi.

Geçmiş bayram tatillerindeki trafik kazaları incelendiğinde, genellikle aşırı hız, yakın takip, hatalı sollama ve uykusuz araba kullanma gibi sebeplerle meydana geldiğinin görüldüğünü vurgulayan Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, "Önümüzdeki Kurban Bayramı için beş günlük tatil sürecinde trafik kazalarının hiç olmamasını ister ve umarız ancak sadece istemek, ummak değil, mutlaka bireysel olarak tedbir alınması ve güvenli bir trafik için aktif rol alınması gerekiyor. Bayramlarda hem yaya hem de şehiriçi ve şehirdışı araç trafiğinde yoğunluk artmakta, özellikle yollarımızın standartının yükselmesiyle birlikte araçların aşırı hız yapmaması gerekiyor. Her yıl binlerce vatandaşın öldüğü veya yaralandığı trafik kazaları gözönünde bulundurularak, bu hafta kutlanacak olan Kurban Bayramı dolayısıyla sürücü ve yolcuların sevdiklerine ulaşmak ve mutlu bir bayram geçirmek için hatalı sollama yapmaması, yakın takip yapmaması, alkollü araç kullanmaması, yorgunken araç kullanmaması, emniyet kemerini takması, araç hızının yol ve hava koşullarına ve yasal sınırlara uyması gerekir." şeklinde konuştu.

Bayramda Tedbirler 2 KAtına Çıkacak

Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne bayram boyunca asayiş ve trafik tedbirlerinin iki katına çıkarılacağını dile getirerek '' Bayram boyunca tüm personelimiz görevi başında olacak. Asayiş ve Trafik uygulamalarımızı iki katına çıkaracağız. Bayram boyunca her hangi bir acı olayın yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. Şehrin ana girişlerinde 24 saat uygulamalarımız olacak. Trafiğe çıkan sürücülere Güvenli Yolculuk için 5 Dakika Çay molası verdireceğiz'' dedi.

Vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayan Şahne, kazasız belasız, aileleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini diledi.