Türkiye Karate Federasyonun 2014 faaliyet takviminde yer alan 1.Hasandağı iller arası Karate Şampiyonası, Aksaray’da 8 ilden 16 kulüp ve 350 sporcunun katılımı ile gerçekleşti.

Aksaray’da bu yıl ilk kez düzenlenen, Ankara, Adana, Aksaray, Konya, Kırşehir, Kırıkkale, ve Uşak illerinin katıldığı turnuvada ilimizi 16 sporcu ile temsil eden Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karate takımı büyük bir başarı elde etti.

Karate Antrenörü İhsan Özbek, Türkiye Şampiyonası öncesi Karaman’ı temsilen 16 sporcu ile katıldıklarını söyledi. Bu 16 sporcudan on üç tanesi derece elde ederek 11 bronz madalya, 3 gümüş madalya ve 1 altın madalya ile Karaman’a döndüklerini dile getiren Özbek, ‘’Sporcularımız gerçekten orada çok iyi müsabakalar çıkardılar ve madalya beklediğim sporcularım beklentilerimi boşa çıkarmadı’’ dedi.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,’’ Karaman ilini Aksaray’da düzenlenen turnuvada temsil ederek gururlandıran ve madalya ile geri dönme başarısını gösteren karatecileri canı gönülden kutladığını ifade ederek, aynı başarıları katılacakları diğer müsabakalarda da göstereceklerine inanıyorum. Antrenör ve sporcuların yeni bir gurur yaşatacaklarına olan inancım tamdır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak başarılı sporcuları her koşulda destekleyeceğiz. Sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ziyaret, İl Müdürü Kısacık’ın başarılı sporcuları ödüllendirmesinin ardından sona erdi.