Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğini Kurumsallaştırılması Ve Üniversitelerimizde Yapılan Bilimsel Çalışmaların Ticarileştirilip Ülkemize Katma Değer Yaratacak , Uluslar Arası Pazarlardaki Rekabet Gücünün Arttırılmasına Katkı Sağlayacak Yeni Ürün Veya Üretim Yöntemi Geliştirilmesi, Mevcut Üründe Veya Üretim Yönetiminde Yenilik Yapılması Amacıyla Sanayinin İhtiyaçları Doğrultusunda, Belirlenecek Yüksek Lisans Veya Doktora Tez Çalışmalarının Desteklenmesini Amaçlayan San-Tez Programı Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Sürecine Önemli Katkılar Sağlamaktadır.
Özellikle Cari Açığa Sebep Olan İthal Edilen  Ara Mallarını Ülkemizde Üreten Yada Üretmeyi Planlayan Karaman’lı Sanayicilerimizin, Üniversitemizin Bilgi Birikiminden Yararlanarak Yüksek Katma Değerli Ürün Ve Üretim Yöntemleri Geliştirmesine Yönelik,   Üniversite-Sanayi İşbirliği İle Yürütülecek Ar-Ge Ve Yenilik Projelerinin Desteklenmesini Amaçlayan San-Tez Programından Faydalanmaları, İlimize Ve Ülkemize Çok Yönlü Fayda Sağlayacaktır.
Sanayicilerimizin Ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yetkililerinin Konuya Gerekli İlgiyi Göstermelerini Bekliyor,  Karaman Bilim, Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü Olarak Her Türlü Desteğe Hazır Olduğumuzun Bilinmesini İstiyoruz. 

San-Tez Programı İle;
Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliğinin   Kurumsallaştırılması,
Sanayimizin Rekabet Gücünün Yükseltilmesi,
Akademik Bilginin Ticarileşmesi, 
Sanayiye  Yönelik  Ar-Ge Personeli Sayısının Artırılması, 
Yeni Ve Yenilikçi Şirketlerin Yaratılması Hedeflenmektedir.
Yılda İki Defa Proje Başvurusu  Alınmaktadır.
Projelerinin Giderlerinin;
% 75’i Bakanlıkça Hibe Olarak,
% 25’i Proje Ortağı Firma Tarafından Nakdi Olarak Karşılanmakta,
Üniversite İse Laboratuar, Satın Alma, Vb. Desteği Sağlanmaktadır.  
Proje Başvuru Formları Http://Sagm.Sanayi.Gov.Tr/ Adresinde Mevcuttur.
2013 Yılı 2. Dönem San-Tez Başvuruları 09 Temmuz 2013 Tarihinde Başlayacak Ve 30 Ağustos 2013 Cuma Günü Saat 17:30’a Kadar Ar-Ge Web Portalı Http://Biltek.Sanayi.Gov.Tr/  Üzerinden Proje Yürütücüsü Akademisyen Tarafından Online Olarak Yapılacaktır.
Proje Başvuruları , Bakanlıkça Ön Değerlendirilmeye Tabii Tutulur. 
Proje Süresi En Fazla 36 Ay Olup,  6 Ay Ek Süre Verilebilmektedir.
Proje Bütçeleri İçin Herhangi Bir Üst Sınır Bulunmamakla Beraber, Projelerin Sağlayacağı Katma Değer Dikkate Alınara Desteklenecek Projelere Karar Verilmektedir.
Başvuru Süreci
1. Online Başvuru Yapabilmek İçin E-Devlet Şifrenizin Olması Gerekmektedir. E-Devlet Şifresi T.C. Kimlik Numaranızın Bulunduğu Kimlik Kartınızla Herhangi Bir Ptt Şubesinden Temin Edilebilir. 
2. Ar-Ge Web Portalı Http://Biltek.Sanayi.Gov.Tr  Adresi Üzerinden Onlıne İşlemler’ E Girerek Başvuru Gerçekleştirilecektir. Sistem İçerisinde Yardım Ekranları Bulunmaktadır. 
3. Online Başvurunun Geçerli Olabilmesi İçin; Islak İmzalı Başvuru Dilekçesi Ve Sistemden Alınacak “Proje Özet Sayfası” 6 Eylül 2013 Cuma Günü Mesai Bitimi Saat 17:30’a Kadar Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Bilim Ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’ne Elden Veya Posta Yolu İle Teslim Edilecektir. 
Adres: 
Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı 
Bilim Ve Teknoloji Genel Müdürlüğü 
Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 2151. Cadde No: 154 2.Kat Oda No:218 06510 Çankaya/Ankara