Sanayi Doktoru Projesi ile alakalı açıklama yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, “Cumhuriyetimizin 100. yılı ile ilgili devletimizin tanımladığı hedef çerçevesinde; 2023 vizyonunda 500 Milyar Dolar ihracat yapan, kendi uçağını, kendi gemilerini, kendi trenlerini, kendi füzelerini, kendi yazılımlarını, kendi yerli elektrikli otomobilini üretebilen, uzay, havacılık, ilaç, tıbbi teçhizat, haberleşme gibi stratejik sektörlerde söz ve ürün sahibi, dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için bilim adamlarına, teknolojilere ve değerli markalara ihtiyaç duymaktayız.  Bu amaca katkı sağlamak ve ülkemizi teknoloji üreten bir ülke konumuna getirmek amacıyla, MEVKA Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) kapsamında, Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Karaman Organize Sanayi Müdürlüğü ve Karamanoğlu Mehmebey Üniversitesi ortaklığı ile bu proje tamamlanacak” dedi.

AKADEMİSYENLER VE SANAYİCİLER BİR ARADA

“Sanayi Doktoru Projesinin” KOP Bölgesindeki bilgiyi üreten akademisyenler ile bilgiyi kullanıp ticarileşirleştirerek sanayicilerin aracısız olarak bir araya getirmeyi hedeflediğini kaydeden Konarılı, “Sanayi Doktoru Projesi sonucunda http://www.sanayidoktoru.com web portalı oluşturulmuştur. Günümüzde iletişimin nerdeyse en önemli unsurlarından biri haline gelen internet ve sosyal medyayı Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini bir araya getirmek için kullanacak olan bu proje sayesinde, tarafların iletişimi, hızlı ve kalıcı bir şekilde sağlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.

25 Kasım 2014 Salı günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi konferans salonunda saat 14.00 de başlayacak Proje Tanıtım Paneli 15.30 da bitecektir. Konuya ilgi duyan tüm Karamanlılar davetlidir.