Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  Vehbi KONARILI konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;
''6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. Maddesinde tanımı yapılan üretim faaliyetleri ile iştigal eden işletmeler sanayi işletmesi sayılır. Bu işletmeler aynı kanunun 2. maddesi gereği üretime başladığı tarihten itibaren iki ay içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tutulan sanayi sicil sistemine kayıt olmak ve buna karşılık alınacak Sanayi Sicil Belgesini gerektiğinde görevli memurlara göstermek zorundadır. Bu süre içerisinde kayıt olmayan sanayi işletmelerine kanunun 9 uncu maddesi gereği idari para cezası uygulanmaktadır.
Ancak; 2 Ağustos 2013 tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6495 sayılı Kanun uyarınca, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununa eklenen geçici madde ile bugüne kadar Sanayi Sicil Belgesi almamış olan sanayi işletmelerine, faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın bir defaya mahsus Sanayi Sicil Belgesi almaları halinde idari para cezası uygulanmayacaktır. 
Kanun gereği Sanayi Siciline kayıt olması gereken sanayi işletmelerinin bir defaya mahsus olarak getirilen aftan yararlanabilmeleri için kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir''dedi.