Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, “One Minute” deyip İsrail’i OECD ye üyeliğini kabul eden, İsrail’le ticaret hacmini gün geçtikçe artıran, İskenderun Körfezinden İsrail’e petrol sevkiyatı yapan, Kürecik Radar üssünden İsrail’in güvenliğini sağlayan böyle olduğu halde NATO’nun diye yalanlayan, NATO’nun bile olsa komünist tehdit ortadan kalkdığı için İslâmı düşman alan NATO’yu destekleyen… Cumhurbaşkanı adayı olan Tayyip Bey’i ve ondan farklı olmayan diğer adayları desteklemiyoruz…

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin; hiçbir Cumhurbaşkanı adayına oy vermeyeceklerini, geçersiz oy kullanacaklarını söyledi. Şahin, yaptığı yazılı açıklamada;… “Türkiye’de siyasi partiler Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi öz ve karakteristik yapılarını gösterme eğilimine girdiler. Başta CHP ve MHP ve diğer partiler Statükoculuktan gelme ruhlarını Ekmelettin İhsanoğlu ismi üzerinde birleştirdiler.

Tarih Boyunca Statüko partilerinden memnun olmayan kahır ekseriyetteki insanımız baskılardan dolayı güvenli liman olarak Milli Görüş Partilerine sığınmışlardır. Milli Görüş partileri halk üzerinde heyecan ve rahatlama sağlamış ise de ülkemiz üzerinde çıkarları olan dış güçlerin işine gelmemiştir. Bununla beraber memleket aleyhine dış güçlerle kesinlikle işbirliği yapmayan Milli Görüş partileri kapatılmış ve onun lideri merhum Erbakan Hocamız yasaklanmıştır.

Burada esas üzerinde durmak istediğimiz konu ve insanımızın gözden kaçırdığı husus; halkın Statükoya yönelmeyeceğini çok iyi analiz eden güçler, yeni kurulan Milli Görüş Partisine milletin yöneleceğini bilmelerinden dolayı… İşte bu yönelim olmaması için statükoyla gerçekte aynı olan ama insanlara daha esnek davranan, toplumun hassasiyet yapısını zedelememeye gösterişli bir şekilde imtina gösteren ve bu yollarla prim kazanarak dışarıyla rahatlıkla işbirliği yapan “KONJONKTÜR” partileri türetmişlerdir. Böylece hedeflerine daha yumuşak ve masrafsız ilerlemişlerdir.

Mesela; geçmişin Konjonktür partisi ANAP 12 Eylül’ün ürünü ve uzantısıdır. ANAP’ı kuran Merhum Özal, öncesinde siyasi partiler içerisinde bulunmuş, ANAP içerisinde siyaset yapmış kişiler vardı. Bu özellikleriyle ihtilâli yapan cuntanın getirdiği şartlara uymuyor, veto edilmesi gerekirken neticede veto edilmediler. Hatta seçilebilmesi için Özal’ın karşısına halkın yapısına ters kişiler konarak, ANAP açık ara iktidara getirilmiş. Böylece merhum Özal’ın Başbakan olması sağlanmıştır.

Tıpkı; 28 Şubat’ın ürünü ve uzantısı olan Konjonktür partisi AKP gibi, Tayyip Bey İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı esnasında etrafında dış trafikler yoğunlaşmaya başladı. Erbakan Hocasını dinlemiyor, Fethullah Gülen Hocasından akıl alıyordu. Bu akılla Refah Partisinin başına geçmek istiyordu ve bu plan başarılı olmadı. B planıyla Tayyip Bey yönünden haksız şekilde hapis sürecine geçildi. Bu sebeble Tayyip Beye bundan sonra muhtar bile olamaz deniliyordu.

Ne oldu da; Muhtar bile olamayan Tayyip Bey bir anda CHP nin de onayıyla Başbakan oluverdi. Tıpkı; Özal’ın veto edilmediği, Başbakan oluverdiği gibi…

Hâl böyle iken, günümüzde dünyanın birçok yerinde başta Irak, Suriye, Arakan, Uygur Türkleri ve Gazze olmak üzere bütün Müslümanlar AKP nin iflas eden dış politikasıyla zulüm altındadır.

“One Minute” deyip ertesi gün İsrail’i OECD ye üyeliğini kabul eden, İsrail’le ticaret hacmini gün geçtikçe artıran, İskenderun Körfezinden İsrail’e petrol sevkiyatı yapan, Kürecik Radar üssünden İsrail’in güvenliğini sağlayan böyle olduğu halde NATO’nun diye yalanlayan, NATO’nun bile olsa komünist tehdit ortadan kalkdığı için İslâmı düşman alan NATO’yu destekleyen… Cumhurbaşkanı adayı olan Tayyip Bey’i ve ondan farklı olmayan diğer adayları desteklemiyoruz…

İslâm toprakları Libya, Irak, Suriye birçoğu parçalanmış durumda; esas hedef Türkiye’dir. Bol bol laf üreten, iş yapmayan, Konjonktür AKP ve Tayyip Bey’le hedeflerine hızla ilerliyorlar. Bu vebalin ve günahın altına giremeyiz… Onun için Saadet Partililer Milli Görüş olarak sandığa gideceğiz, hiçbir adaya oy vermeyeceğiz. Geçersiz oy kullanacağız” ifadesinde bulundu.