Belediyenin internet sitesinde yapılan anket çalışması sonucu yeni logoyu seçen belediye meclis üyeleri, Sarıveliler’in sert kış ikliminin sembolü olan ve Karacoğlan’ın şiirlerinde de adı geçen Turanşah Dağları ile baharın müjdecisi olan Kardelen çiçeğinin bir arada bulunduğu logoyu Sarıveliler Belediyesi'nin yeni Kurumsal Logosu olarak kabul etti.

Yeni Logo’da Turanşah Dağları üzerinde yükselen örfi (geleneksel) kavuk formundaki güneş figürü, Karacoğlan’ı temsil etmektedir. Karacoğlan bu toprakların hayat kaynağı olarak güneş gibi yükselirken, Sarıveliler de, bu kaynağa aşık insanların vatanı anlamında güneşe aşık kardelen çiçeğine benzetilmektedir. Turanşah Dağları, Karacoğlan ve Kardelen çiçeği birleşimiyle Sarıveliler kavuşmaların ana vatanı olarak gösterilmektedir.

Sarıveliler Belediyesi’nin logosunun değişimiyle ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Sayın Hayri Samur; "Belediyenin resmi logosunu vatandaşlardan gelen talep ve istekler doğrultusunda değiştirme kararı aldık. Bu kapsamda ilçe kültürünü temsil eden logoyu bulmak üzere çalışma başlattık. Uzman tasarımcılar tarafından hazırlanan çalışmalar içerisinden en iyi altı logoyu belediye internet sitesinden ankete sunduk. Bu yapılan anket sonucunda ortaya çıkan logo, belediye meclis üyelerince seçilerek belediyenin resmi logosu olarak kabul edildi. İlçeye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.