Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay yaptığı basın açıklamasında :
   "24 Ocak 2009 Tarihinde yapılan seçimlerden sonra, Meclis ve Yönetim Kurulu olarak yaptığımız çalışmalar ile günümüze kadar gelmiş bulunmaktayız. Hedef olarak belirlediğimiz, Karaman'ın tanıtım, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunacak çalışmalar yapılmış ve sonuca ulaşılmıştır. Odamızın hizmet kalitesi yükseltilerek, üyelerimize Avrupa standartlarında hizmet verilmeye başlanmış, bu çalışmalarımızda, akreditasyon belgesi verilerek ödüllendirilmiştir.

Görevde bulunduğumuz bu dört sene içerisinde hedeflerimizden tamamını gerçekleştirmiş olup, yeni hedeflerimizide kapsayan, çalışma programı hazırlamış bulunmaktayız.

Görev süremizin dolması nedeni ile yapılması gereken seçimlerin tarihi, bilindiği üzere 16 Şubat 2013 olarak belirlenmiş olup, ancak; ülke çapında yapılan itirazlar neticesinde, TOBB tarafından belirlenen, gruplardaki itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi için istediği ek süre talebi , Bakanlar Kurulu tarafından uygun görülerek seçimlerin Mayıs-Haziran 2013 tarihinde yapılması kararı verilmiştir" dedi.