Yaptığı açıklamalarla Karaman Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin en farklı konuşan ve geleceğe dair ümit veren adayı haline gelen Mustafa Sarı, ‘SEFER’le memur olduk diyerek tüm sevenlerine çalışmalarını işaret etti. Ayrıca ilimizde bazı sitelerde yapılan anketlere değinen Sarı, ‘itibar etmeyin’ dedi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası adayları arasında başkanlığa en yakın isim olarak görülen Mustafa Sarı, yaptığı açıklamada; Adaylığımı açıkladığım günden bu yana tüm yol arkadaşlarım azami gayret içersindeler. Aynı zamanda bende bizzat esnafın sorunlarını yerinde dinlemek ve bizden yapılmasını istedikleri konularda bilgi almak için sürekli dolaşıyorum.

Öncelikle Karaman esnafına şahsıma gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ederim. Gezdiğim birçok esnafın sorunları birbirine paralel olduğundan çözülmesi halinde önemli bir kitlenin rahatlık yaşayacağına inanıyorum. Nitelikli eleman konusunda ciddi sıkıntı yaşayan Karaman esnafının bu sorununun giderilmesinde öncelikle gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi gerekiyor.

Vatandaşın birçoğu halen proje hazırlamak yönünde bilgilendirilmemiş. Hal böyle olunca gerek nitelikli eleman desteği gerekse atılım için verilen teşviklerden habersiz. Vatandaşımız Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’na herhangi bir işlem için gittiklerinde harç türünden bazı ücretleri tekrar çarşıya inerek bir takım bankalara yatırdıklarını dile getirdi. Bu esnaf için ciddi zaman kaybı olacağından hepsinin tek merkezde halledilmesi yönünde çalışmalarımız olacak.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde bazı internet sitelerinde Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı hakkında yapılan anketleri doğru bulmuyorum. Günümüz Türkiye’sinde bu tarz anketler internet sitesinin cep telefonuna gönderdiği doğrulama kodu sms i ile yapıldığından Karaman’daki uygulama şaibeleri de beraberinde getirir. Hepimizin bildiği gibi bu sitelerinden anketlerine sürekli ip adresi değiştirerek oy kullanılabiliyor. Bu demektir ki aynı bilgisayardan sürekli ip adresi değiştirmek suretiyle oy kullanılmış olabilir. O halde bu tip işlem gerçekleştiren site veya siteler yasal sorumluluk taşıdıklarını unutmamalıdır. Seçim anket satın alarak değil çalışarak ve yapacaklarını halka anlatarak kazanılır.’’ Dedi.
Mustafa Sarı, ‘seçimlerde başarı beklentiniz nedir’ sorusuna, ‘’ SEFER’le memur edildik, zafer Allah’ın takdiridir’’ diyerek cevap verdi.