KTSO meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan, Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Kaleli, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli, Silifke Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, MÜSİAD Karaman Şube Başkanı Turgay Baş, Akedeniz İhraçatcılar Birliği koordinatör Başkanı Ali Uğur Ateş, Akdeniz Yaş meyve ve Sebze ihraçatcılar Birliği Başkanı Ali Kavak ile Akdeniz Yaş meyve sebze ihraçatcılar birliği üyesi Kemal Kaçmaz Palmiye Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Arslan, Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, Şimşek Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Şimşek, Anı Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı A.Kemal Boynukalın ile KTSO Meclis Üyeleri ve Karaman'ın önde gelen sanayicileri ve müdürleri katıldılar.

Toplantının ilk konuşmasını yapan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa TOKTAY, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın bölge için bir şans  ve bunu çok iyi değerlendirmek zorundayız. Bölgenin kalkınması yolunda  ciddi ilk adım için bu istişare toplantısını düzenledik.” dedi.  Mustafa Toktay'ın konuşmanın ardından bir konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan bir konuşma yaptı. Bakan Elvan “Konya-Karaman-Mersin üçgenine 2.Marmara Bölgesini yerleştirmek istiyoruz. Konya-Karaman-Mersin ekonomiye büyük katkı sağlayacak güce ve potansiyele sahiptir ve bölgede çok ciddi lojistik alt yapı yatırımları yapılmaktadır. Çok güçlü sanayi alt yapımız ve fabrikalarımız var. Birlik ve beraberlik içinde bu projeleri birlikte yürüteceğiz. Hızlı trende hedefimiz 2015 yılı sonlarında Konya-Karaman arasında hızlı tren hem yük hem yolcu taşımacılığına başlayacak olup; 2017 yılında Konya-Karaman-Mersin hattı hizmete girecek. Bu bölge Türkiye'nin 2.Marmara Bölgesi olacaktır.”dedi.

Toplantıda Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli, SEKA Taşucu Limanı'nın ticari faaliyetinin artırılması  hakkında bir sunum gerçekleştirdi.  Konya-Karaman-Mersin ekonomisine can vermek adına SEKA Taşucu Limanının özelleştirilmesi büyük önem taşıyor.

Necati ERMİŞ