Karaman il genelinde akşam saatlerinde etkili olan sağnak yağış yerini bazı bölgelerde sel’e bıraktı.

Karaman Merkeze bağlı Sudurağı Beldesinde Şanlıurfa’dan gelerek çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçileri, biriken yağmur suları ve arazilerde oluşan sel’den dolayı çadırlarını terk etti.

Yatağını Alan Spor Salonuna Koştu.

Bölgede pancar çapası yaparak geçimi sağlayan mevsimlik tarım işçilerinin barındığı Sudurağı Beldesinde, aileleri ile birlikte yaklaşık 700 tarım işçisi Belde Belediyesine bağlı araçlar ve özel kamyonetlerle spor salonuna alındı. Bu arada çadırlarda kalan bazı erkek işçilerde yatak ve yorganlarını kucaklayarak spor salonuna koştu. Sel suları çadırların bulunduğu arazilerin önüne kadar geldi. Yolun karşısına kadar gelen sel suları ve suyun yükselmesi nedeniyle Jandarma ve AFAT’a bağlı ekipler tedbirlerini alarak işçilerin güvenli bir şekilde tahliyesini sağladı.

Başbakan'dan Yardım İstediler.
Sel sularından mağdur olan tarım işçilerinden önce kadınlar ve çocuklar spor salonuna alındı. Burada bazı çocuklar bitkin düşerek annelerinin kucağında uyuya kaldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen kadınlar; “Tarladan geldik. Yemek yapacaktık. Çadırlarımıza kadar su geldi. Çadırlarımıza girdik, açtık, çocuklarımız açtı. Biz perişan olduk burada. Yardım istiyoruz. Her yer yağmur oldu. Sel geldi, çadırlara kadar geldi. Biz Başbakanımızdan yardım istiyoruz. Çadırlarımızı sel bastı. Çocuk çocuk aç kaldık. Spor salonuna getirdiler bizi. Ne yapalım şimdi. Başbakanımız Suriye’ye yardım ediyor ama kendi vatandaşına niye yardım etmiyor. Biz burada rezil perişan oluyoruz. Başbakanımıza sesleniyoruz. Her gün çıkıyor, barış yapacağız şunu yapacağız bunu yapacağız diyor. Bize de yardım etsin.”dedi.
Öte yandan Karaman Valisi Murat Koca’da tarım işçilerinin barındığı Sudurağı Beldesinde yaşanan olayla ilgili yetkililerden bilgiler aldığı öğrenildi.