Karaman Eğitim Bir Sen Şubesi banka promosyonlarıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında;'' Yönetim Kurulu olarak 2012yılı Milli Eğitim çalışanlarının banka promosyonları konusunda bazı görüş ve düşüncelerimiz Karaman İl Milli Eğitim yetkilileri ve ildeki yetkili sendika olan Türk Eğitim Sen yönetimine iletilmiştir. Bu konudaki görüş ve düşüncelerimizi taraflara ilettiğimiz gibi kamuoyuyla da sorumlu ve etkin sendikacılığımızın gereği olarak paylaşıyoruz.

1- Alınacak olan promosyonun çalışanlara peşin olarak bir kerede ödenmesi.
2- İlimize sonradan gelecek öğretmenlere de kalan zaman hesap edilerek promosyon ödemesi yapılması, ilimizden tayin sebebiyle ayrılanlardan da geri ödeme talep edilmemesi. Bunun gelen-giden personel açısından istatistiğinin çıkarılıp bunun fazla olmadığının ortaya konularak (mesela orta öğretimde sirkülasyon %8’dir) ücretin ona göre en yüksek derecede talep edilmesi ve bunun mutlaka şartnameye dahil edilmesi.
3- Promosyon anlaşmasında daha yüksek rakamlar alınabilmesi için gerektiğinde liselerin bütün ilköğretimlerle beraber değil ayrı anlaşma yapabilmesine imkan tanınması.(2011  yılı Ocak ayında 12 okul ve kurum üç yıllığına bir bankayla eğitim çalışanı başına 903 TL, yine 2011 Şubat’ında 2 kurum bir bankayla 954 TL ile anlaşma yapmıştır.)
4- Yapılacak anlaşmada bankacılık iş ve işlemlerinden banka tarafından kesinlikle hiçbir ücret alınmaması.
5- Anlaşmanın 2(iki) yıl yahut en fazla 3(üç) yıl süreyle geçerli olması.
6- Anlaşma yapılan bankanın eğitim çalışanlarına hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmesi için gerekli tedbirleri almasının sağlanması. 
7- Banka promosyon görüşmesinin kapalı zarf ve akabinde açık artırma usulüyle yapılması.
8- Banka ATM’lerinden günlük para çekme limitinin yükseltilmesi, en az 2000 TL. olması.
Karaman Eğitim Bir Sen Şube Yönetimi olarak maksadımız eğitim çalışanlarının itibarının korunması ve çalışanların lehine en yüksek promosyonun alınmasıdır. Kamuoyuna duyurulur.''dendi.