Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan, Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan “Seslerle Anadolu” müzikli oyunu izleyicilerle buluştu.24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ve eşi, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Alb. Yurdakul Kazım Türkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, daire müdürleri ve vatandalar katıldı.

Mersin Devlet ve Operası sanatçıları, gerçekleştirilen programda sergiledikleri muhteşem performans ve özgün müzik düzenlemeleri ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar. İzledikleri performansları büyük beğeni ile ayakta alkışlayan konuklar performanslar sırasında sanatçılara eşlik ettiler.

Seslerle Anadolu Müzikli Oyununun ardından Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Bale İdari Koordinatörü B.Hasan Akyol’a çiçek vererek, teşekkür etti. Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi burada yaptığı konuşmasında : Ülkemizdeki zengin değerlerle beslenen türkülerimizi, Anadolu Coğrafyamızın tüm kültürel zenginliklerini oldukça kapsamlı ve zengin repertuvarıyla eşsiz yorumlarıyla, Seslerle Anadolu Müzikli Oyunuyla sergileyerek bizlerle buluşturan, Mersin Devlet Opera ve Balesinin çok değerli sanatçılarına değerli Karamanlılar adına teşekkür ediyorum.”dedi.