Köy yollarının ihtiyacı olan temel ve mıcır malzemesinin yolun başında üretilerek, maliyetleri düşürmek amacıyla İl Özel İdaresi bütçesinden 2013 yılında 1.676.072,00 TL’ye Metso Marka LT1213S model mobil kırıcı alınmıştır.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Vali Murat Koca; “Seyyar konkasör ile köy yollarındaki problemlerin yerinde ve hızlı biçimde giderileceğini, İl Özel İdaresinin hizmet alanında olan stabilize bağlantı ve tali yolların kalitesinin artması için ihtiyaç duyulan ve yoldan çıkarılan malzemeyi anında yol alt yapı malzemesine çeviren ve yol alt yapısında kullanılan malzeme nakliyesi mesafesinin en aza indirilmesiyle daha ekonomik ve avantajlı hale gelecektir.

Alınan konkasörün mobil olması nedeniyle yaklaşık 50 km’lik taşıma mesafesinin ortalama 10 km’ye düşmesi sonucunda, sadece nakliyedeki mazot tasarrufuyla alınan seyyar konkasör bir yılda kendisini amorti edecektir.

Şu anda İlimiz merkeze bağlı Elmadağ köyünde kurulu bulunan seyyar konkasör, Elmadağı Köyü (Taşdibi – Bağlıbük – Adaysız) köy yollarının 20 km’lik 1. kat asfaltının yapılabilmesi için malzeme hazırlamaktadır.” dedi.