SICAKLAR BUNALTIRKEN, ONLAR GÜLDÜ
Karaman’da sıcak geçen yaz, başta meşrubat olmak üzere birçok sektörün yüzünü güldürüyor.
Karaman’da sıcaklar bugünlerde kentte pastanelerde dondurma satışı yapan işyerlerine rekor ciroları da beraberinde getiriyor.

İSMET PAŞA VE KENT MEYDANI İNSAN SELİNE DÖNÜYOR
Kentte gündüz bunaltan sıcaklar akşam halkı meydanlarda toplanmasına yetiyor. Ramazan ayı ile sıcaklar başta İsmet Paşa Caddesinde kalabalığın artmasına neden olurken, Cadde tarihinde her yıl kalabalığını artırıyor. İnsanlar su başta olmak üzere meşrubat ve dondurmayı da beraberinde tüketiyor.
Ayrıca yine sıcaklar nedeniyle hazır dondurma da pek çok firma Karaman’da bakkal, büfe ve marketlere pazarlanırken, dondurmanın yanı sıra, meşrubat ve soğuk içecekler bu günlerde su gibi gidiyor.
Yaz aylarını seven sektörlerin başında yer alan su, meşrubat, dondurmanın yanı sıra klima ve vantilatör satışlarında da canlılık olduğu gözlendi.
Karaman’da özellikle haziran ayından itibaren etkisini göstermeye başlayan sıcaklarla birlikte ambalajlı tüketilen su satışları da arttı. Sıcaklar dondurma üreticilerinin de yüzünü güldürdü. 
Kolalı içecekler ve gazlı meşrubatlar yine sıcaklardan bunalanların gözdesi oldu. Karaman’da iftar öncesi marketler ve alışveriş mağazalarında içecekler öncelikle tercih ediliyor. Kavurucu sıcaklar ve Ramazan ayı derken, bugünlerde Marketlerde meşrubat satışları da patlama yaşanıyor.