Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı açıklamasında;

''Vatan coğrafyamızın her bir köşesinden her gün; PKK ve türevi hainlerince gerçekleştirilen saldırı , yol kesme,bombalama, araç yakma ...ve şehit haberleri geliyor.Bu gün itibarı ile 5 polisimiz ve bir askerimiz şehit edildi.Bir günde 6 şehit ,onlarca yaralı...
PKK , yolları kapatıyor,şehir merkezlerinde, İstanbul’un göbeğinde ,emniyet müdürlüklerine, polis karakollarına ,askeri birliklere karakollara en modern silahlar ,havan topu,roketatar ,uçaksavar ve bombalarla saldırıyor.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin İç İşleri Bakanı diye bir görevlisi yok mu ? Devletimize ve milletimize karşı yapılan bu alçak saldırılar tüm çıplaklığıyla ortada iken gencecik yiğitlerimiz katledilirken birileri de çıkmış utanmadan ” silahlar sussun” diyor.
Çatışmasızlık ortamı ,taraflar ellerini tetikten çeksin,silahlar sussun,çözüm süreci , barış bloku gibi laf geveleyenlerin hepsi ; tarafını PKK’dan yana tercih edenlerdir.Silahlar sussun demek,devlet kendini ve milletini korumasın , savunmasın teslim olsun , demektir.Bir devlet kendini ve milletini korumayacaksa neyi koruyacak ? Oslo’da başlayan Habur , İmralı Adası ve Dolmabahçe’de devam eden çözüm süreci ,açılım ve demokrasi
oyununun Türkiye’yi getirdiği uçurumun eşiğindeyiz !
Kendine uzanan eli kıramayan devlet ,devlet değildir !
Dünyada kendi topraklarında asker ve polisine kurulan tuzaklara ,saldırılara sessiz ve  seyirci kalan eli –kolu bağlı bir devlet daha var mıdır? Hani analar ağlamayacaktı ?  
Beyler Türkiye’yi böyle mi teslim aldınız ? Ne hale getirdiniz ?
Türk ordusunun ve Türk polisinin içte ve dışta yaptığı ve yapacağı tüm operasyonları sonuna kadar destekliyoruz.Allah kendilerine güç, kuvvet ,kudret, azim, irade ve zaferler lütfetsin.İlahi yardım daima yanlarında olsun.
Şehirlerimiz ne hale geldi ? Türk Silahlı Kuvvetlerini terör örgütü diye yaftalayıp yargılayanlar ,yargılatanlar ve alçakça kumpaslar kuranlar, bu manzaranın sorumlularıdır.
Askeri kışlaya ,polisi karakola hapsedip teröristlerin şehirlerimizin cephaneliğe çevrilmesine kör ve sağır kesilenler gelinen bu noktadan sorumludurlar.PKK ve elebaşısıyla barış ve demokrasi oyunu oynayanlar ,müzakere ve mütabakat maskaralığı yapanlar; ne zaman Türk milletinden özür dileyeceksiniz ? Siz de hiç utanma ve arlanma yok mu ? Ar damarınız hepten mi çatladı ?
Silahlar sussun demek ,devlet yıkılsın ,ülke bölünsün ,Türk Milleti haçlı emperyalizmine esir olsun demektir. 
Tv, gazete vb.yayın organlarına PKK ağzıyla konuşup kalem oynatanların kimlerin beslemesi, adamı, ajanı  ve işbirlikçisi olduğunu asil Türk milleti çok iyi biliyor, görüyor ve tek tek not ediyor.
PKK ve türevlerinin silah bırakacağını bekleyenler en hafifiyle zavallı ve ahmaklardır.
Devlet silah bırakacaksa Türk milleti Çanakkale Savaşı’nı ,Kurtuluş Savaşı’ nı niye yaptı ? Devlet silah bırakacaksa ,Türk Silahlı Kuvvetleri onbin yıldır niye var ? Devlet silah bıraksın demek ; eşkiya devlet olsun demektir. 
Şırnak ,Silopi ve İstanbul’da şehit olanlarla beraber tüm vatan evlatlarına Yüce Allah’tan rahmet , Türk milletine, değerli ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.Yaralı asker , polis ve korucularımıza   Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyoruz,''dedi.