Sinan Yağmur, Karaman İbrahim Bey Ortaokulu Üç Hece (O-ku-mak) okuma klübünün düzenlemiş olduğu söyleşiye katıldı.

Hatuniye Medresesinde düzenlenen programa, Karaman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Karaman Memur-Sen Başkanı Yunus Özdemir, İbrahim Bey Okulu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. 

Sinan Yağmur söyleşide öğrencilere hayatında yaşadığı olumsuzlukları ve bu olumsuzluklarla nasıl baş ettiğini anlattı. Öğrencilere hayat dersi verirken hem güldü hem de güldürdü. Okumanın önemini vurgulayan Yağmur, yazarlığa başlamasında rol oynayan öğretmenlerini anlatırken, öğretmenlerinin kendi hayatına nasıl yön verdiklerini söyledi.

Söyleşi sonrası Yazar Sinan Yağmur’a okul idaresi plaket takdim etti. Plaket takdimi öncesi İbrahim Bey Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Medine Durdi’nin sahnede öğrencilere söylediği sözler dikkat çekti. Durdi; “Sinan Yağmur bir rüya ile başlamış yolculuğuna. Bende Sosyal Bilgiler öğretmeniyim benimde aklıma tarihten birkaç örnek geldi. Osman Gazi rüya gördü 6 asırlık bir devlet kuruldu. Sonra Fatih Sultan Mehmet rüya gördü ya İstanbul’u alırım yada İstanbul beni diyerek uyandı rüyalarında. Bundan yola çıkarak rüyalarda marifet. Rüyayı görmekte hikmet. Biz İbrahim Bey Ortaokulu öğretmenleri olarak diyoruz ki hayaliniz olsun, hayaliniz rüyanız olsun, rüyalarınız gerçek olsun.” sözlerini söyledi.

Soru -cevap şeklinde devam eden söyleşi, toplu fotoğraf çekiminden sonra sona erdi.


Tunahan YILDIRIMER