Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Mesajında, 30 Ağustos’ta kazanılan zaferden alınan güç ile birlikte ülkemizin, yeni Türkiye hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Başkan Çalışkan: "30 Ağustos mücadelesi, tarihte eşine ender rastlanabilecek bir zaferle sonuçlanmıştır. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan bu zaman dilimini bizlere yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz.
Bizler, Türk Milletine nice zaferler armağan eden atalarımıza, Türkiye'mizi büyük ve yeni hedeflere götürme sorumluluğu taşıyoruz. Ekonomide, sanayide, ulaşımda, teknolojide yeni atılımlar gerçekleştirerek, onların bizlere bıraktığı emanete layık olmaya çalışacağız. Kazanılan büyük zafer, Türk milletinin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini ve vatan topraklarına olan sevgisini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu düşünce ve duygu yoğunluğu içerisinde büyük bir coşkuyla kutladığımız Zafer Haftası'nda milletimize eşsiz zaferler kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bağımsızlık ve hürriyet uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyorum. Kahraman Türk ordumuzun değerli mensuplarına en iyi dileklerimi iletiyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" diye belirtti.

CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı;

1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da

 Mustafa Kemal Paşa’nın Başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Türk tarihinin dönüm noktalarındandır. Zafer Bayramı, Türk topraklarına göz diken düşman kuvvetlerinin Türk ordusunun eğilmez iradesi karşısında teslim olduğu yüce ve anlamlı bir gündür.

              Bugün  Mustafa Kemal ATATÜRK’ün  önderliğinde gerçekleştirilen ve Yüce Türk milleti ile kahraman Türk Ordusunun gücünü ve zaferini tüm dünyaya ilan ettiği Büyük Taarruz Zaferinin 92. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşamaktayız.Bugün ülkemizde başımız dik ve özgür bir şekilde yaşamamızı sağlayan ;Yokluklara ve zorluklara rağmen evindeki son ineğini orduya bağışlayan , çıplak ayaklarıyla cepheye mermi taşıyan ninelerimizin , 
savaşacak erkek kalmadığı için 14 yaşında askere alınan gençlerimizin , 
kaybettikleri uzuvlarına rağmen tekrar cepheye dönen dedelerimizin , 
kazandığı Kurtuluş Savaşımızın sembolü 30 Ağustos Zafer Bayramımızı ve 
Kahraman Ordu'muzun Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nü kutluyor, 
Yüce Atatürk ve Aziz Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Şahin; “Saadet Partisi olarak biz sıradan bir siyasi mücadele yapmıyoruz”.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle mesaj yayınladı.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin açıklamasında; “Tarihi zaferlerle dolu bir milletin çocuklarıyız. Bu zaferlerden biri de 30 Ağustos 1922 yılında kazandığımız Zaferin Bayramıdır” dedi.

Türkiye’yi bölüp, parçalamak ve yutmak isteyenlere 92 yıl önce büyük bir ders verildiğini hatırlatan Şahin’in açıklamasında şunlara yer verdi;

Milletimiz, canını dişine takarak 30 Ağustos 1922 tarihinde haçlı ordularını mağlup ederek onlara tarihi bir ders verdi. İnancı, namusu ve vatanı uğruna canlarını veren aziz şehitlerimiz bize bu güzel toprakları emanet ettiler. 30 Ağustos Zaferi bizim birlik ve beraberliğimizin simgesidir.

Emperyalist güçler bugün yine ayni azgın emeller peşindeler. Çeşitli entrikalarla ülkemizi parçalamak, Milletimizi birbirine düşürmek sonuçta köle haline getirmek istiyorlar. Kısaca, 1920’lerde yapamadıklarını bugün siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda gerçekleştirmeye çalışıyorlar.

Saadet Partisi olarak biz sıradan bir siyasi mücadele yapmıyoruz. Yapmış olduğumuz mücadele, ülkemizi siyasi ve ekonomik vesayet altına alıp sömürmek, itibarını düşürmek ve böylece yumuşak lokma haline getirip yutmak isteyenlerin bu emellerini boşa çıkarmak içindir. İçinde bulunduğumuz şartlarda tek yürek, tek yumruk olmak zorundayız. Her ferdin kalbi milletimizin birlik beraberliği, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için atmalıdır. Bu tehlikeler karşısında inanıyoruz ki, hangi görüşten olursa olsun herkes bu düşünceyi taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve Karaman’lı hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar, şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz”.

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli;

Cumhuriyet'in temelleri 30 Ağustos'ta elde edilen büyük zaferle atılmıştır.

Türk Milleti her zaman olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ecdadının emaneti olan Cumhuriyeti hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek üzere canla başla çalışmaktadır.

"Milletimizin kadını ve erkeğiyle bir bütün olarak ortaya koyduğu var olma iradesi, kahraman Mehmetçiğin cesaret ve fedakarlığı, tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimizi 30 Ağustos 1922'de Büyük Zafere ulaştırmıştır. Bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır. Çok iyi bilinmelidir ki, dünya durdukça bu millet var olacak; varlığından, birliğinden ve yüksek insani değerlerle insanlığa hizmetten asla taviz vermeyecektir. Bizler de imkansızlıklar içerisinde, büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruyarak, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu amaçla bizler bugün bu hedeflerimize her zamankinden çok daha yakınız. Bugün hepimize düşen görev, Cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır.Çok şükür ki bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan cumhuriyetimiz, aziz milletimizin azmi ve gayreti sayesinde her geçen gün daha da kalkınmakta, daha da güçlenmekte, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Milli Savunma Sanayimizin geldiği nokta ve 2023 hedefleri kapsamındaki çalışmalar işte bu bilincin bir sonucudur.

Türk milleti ve ordusuyla, bin yıldır üzerinde yaşadığımız vatan topraklarını sonsuza kadar koruma azmiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi'nin yıl dönümü vesilesi ile, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının, bütün hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyoruz’’

Kerim Dereli
Ak Parti İl Başkanı

AK Parti Merkez İlçe Başkanı; Ahmet Akça;
Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperhane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 92. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız.

İstiklal Savaşı’nı taçlandıran, milli ruhumuzu ve onurumuzu yücelten, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’yle, milletimizin egemenliğinin, kayıtsız-şartsız bağımsızlığının ve ebedi varlığının anıtı dikilmiştir. Savaş meydanlarında sergilenen emsalsiz mücadele, Cumhuriyet’in sağlam temeller üzerinde kurulmasını ve yükselmesini mümkün kılarken, milletimizin de onurlu bir hayat sürmesinin yolunu açmıştır.

Bugün bizlere düşen görev, çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıkla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından kurulan Cumhuriyet'i birlik, beraberliğimizi koruyarak güven ve istikrar ortamı içerisinde gelecek nesillere nakletmektir.

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın isimsiz kahramanları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Ahmet AKÇA
Ak Parti Merkez İlçe Başkanı