Karaman Belediye Başkanı Kamil Ugurlu'nun Kandil Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, başta Karamanlılar olmak üzere tüm İslam Âlemi’nin kandilini kutladı.

 Berat Kandili’nin barış ve huzura vesile olmasını dileyen Başkan Uğurlu: “Ramazan ayının müjdecisi, günahlardan kurtuluş gecesi olan Berat Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Manevi iklimlerin yoğun olduğu bu önemli gecelerin kardeşliğimiz ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını temenni ederim.

Başta Karamanlı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Âlemi’nin Kandilini tebrik eder, insanlığa; huzur, sükûn, refah ve saadet getirmesini dilerim” dedi.


AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin Kandil Mesajı

Ramazan’ı muştulayan Recep ve Şaban aylarının manevi ikliminde,  hayatımızda özel anları bize yaşatan mübarek kandil gecelerinden birini daha idrak ediyoruz. Her kandil bir rahmet, bereket, birlik, beraberlik, kuvvet, şükür, dua, mağfiret, sevgi seli ve insanların Allah’ın huzuruna bir adım daha yaklaşma vesilesidir.
Dünya hayatımızda nasıl bir takım işleri planlıyorsak, iktisadi, ticari faaliyetlerimizi nasıl düzenliyorsak, Berat Kandili de manevi hayatımızla ilgili muhasebe ve planlamaların yapıldığı gündür.Bu gece İlâhi rahmetin coştuğu gecedir. Berat Gecesi beşer mukadderatının programı çizilirken insanlara verilen eşsiz bir fırsattır.

Bize düşen, bugün bütün kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçme kararı alıp, hayatımıza her yönden çeki-düzen vermek, insanları, hayvanları, bitkileri, tabiatı Yaratan’ın rızası için sevmeyi unutmamak, hatalarımız için af, güzelliklerimiz için kazanç dilemektir. Çünkü biz Yunus Emre’nin diliyle “Yaratılanı severiz Yaratan’dan ötürü” düşüncesiyle hareket eden bir medeniyetin temsilcileriyiz.

Manevi güzelliklerin dünyamızı donattığı bu güzel gecenin, tüm dünyadaki kötülüklerin sona ermesini sağlaması, barış, huzur, güven ortamının insanlığa hâkim olması, insanların kurtuluşuna vesile olması en önemli temennimizdir.

Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olması dileğiyle, tüm İslam aleminin, ülkemizin ve hemşehrilerimizin Berat Kandilini kutluyorum"


Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in Kandil Mesajı

Rahmet, bereket ve bağışlama ayı olan Ramazan ayının da müjdeleyicisi Berat Kandiline erişmenin mutluluğu içerisindeyiz.

"Bu mübarek günler ve geceler hepimiz için önemli, tüm insanlık için anlamı çok büyük müstesna zaman dilimleridir. Bu mübarek günler, gönül dünyamızı bulandıran hasetlik, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlenme arınma fırsatı sağlayan anlardır. Tüm insanlığın hoş görü ve sevgiye umut bağladığı dostluğa ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir süreç yaşamaktayız.

Mübarek Berat Kandili vesilesiyle aramızdaki dargınlık ve küskünlükleri kaldıralım. Birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaşalım. Etrafımızı saran düşmanlıklara karşı birlik beraberlik içinde olalım. Yüce Allah'ın bir güzellik olarak bizleri üzerinde yaşamayı nasip ettiği güzel ülkemize ve onun tüm değerlerine sahip çıkalım. Bizleri bölmeye çalışan aramıza fitne fesat sokmak isteyen şer odaklarına fırsat vermeyelim. Aramızdaki çekişmelerin kaldırılması, hoşgörü ortamının kurulması, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşması için Yüce Allah'tan dualarımızı eksik etmeyelim.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının tüm insanların gönüllerine dolması dileğiyle; tüm Karamanlıların ve İslam Aleminin Berat Kandillerini tebrik eder, Hayırlara mutluluklara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederiz"

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin Berat Gecesi Münasebetiyle Tebrik Mesajı Yayınladı.

Şahin mesajında;''11 ayın sultanı olan Ramazan ayının müjdecisi olan mübarek Berat gecesini idrak ediyoruz.Rahmet ve mağfiret rüzgarlarının estiği, manevi iklimin doya doya teneffüs edildiği bu günler milletimizin ortak paydasıdır.

Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz.

Hayra motor şerre fren olmalıyız.

Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmalıyız.

Biz aynı milletin evlatları, aynı bahçenin çiçekleriyiz. Farklılıklarımızı ayrılık nedeni değil, zenginlik unsuru olarak görmeliyiz.

Rahmet ve bereket rüzgarlarının gönüllere dolduğu bu müstesna gecede yapacağımız duaların, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum.

Bu dua ve temenni ile başta Karamanlı hemşehrilerim olmak üzere tüm milletimizin ve İslam Âlemi’nin Berat Kandili’ni kutluyor, tüm insanlık için saadet dolu bir gelecek diliyorum,''dedi.


Karaman Ülkü Ocakları İl Başkanı Burhan Eren ABAY'ın Berat Kandili Mesajı‏;

Abay mesajınde;''Kutsal geceler; kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için önemli fırsatlardır. Bu gecelerde esas amaç, Sevgili Peygamberimizin “ibadetin özü” dediği dualarla gönül dünyamızı temizleme gayretidir. Başta ana-baba ve akrabalarımız olmak üzere olabildiğince geniş çevreyle tebrikleşerek/kandilleşerek çokça hayır dua almaya bakmalı; dargınlıkları, kırgınlıkları bir tarafa bırakmalı, kırık gönüller tamir edilmeli, imkânlar dâhilinde yardım ve paylaşımı hayata yaymalı ve yaygınlaştırmalıyız.

Berat, borçtan, cezadan, günahtan kurtulmak, arınmak demektir. Yüce Allah kullarına çok merhametlidir. O’nun bize ikramı olan maddî-mânevî nimetlerini saymakla bitiremeyiz. Berat Kandili de bu sayısız nimetlerden biridir. El açıp Rabbimize, kusurlarımızdan, günahlarımızdan pişmanlık duyarak yakarış gecesidir. Bu gecenin önemli bir özelliği de “Tövbeler Gecesi” olmasıdır. Tövbe kötülüklerden, günahlardan vazgeçip iyiliklere yönelmenin ilk adımıdır. Peygamberimiz Berat gecesinde ibadete yoğunlaşmamızı, gündüzünde de oruç tutmamızı tavsiye ediyor ve tövbe ederek arz ettiğimiz dualarımıza Yüce Allah’ın icâbet edeceğini bildiriyor.

Bu kandil gecesinde çokça dua edelim. Kendimiz için, geçmişlerimiz, akraba, komşu ve dostlarımız için, müminler için, dünya ve ukbâmız için dua ve niyazda bulunalım. Yüce Mevlâ’dan bu gecede gönüllerimizi kötü duygulardan, manevi kirlerden arındırmasını kardeşlik duygularımızı geliştirmesini niyaz ederim.

Maddî-mânevî bütün sıkıntılarımıza, bunalan ruhlarımıza, daralan kalplerimize bu gecenin bir şifa olması duası ile halkımızın, Müslüman Türk dünyasının ve İslam âleminin Berat Kandilini kutlar, barışın, adaletin, kardeşliğin, hoşgörünün,  huzur ve mutluluğun bütün yeryüzünde tesisini ve devamını Yüce Allah’tan niyaz ederiz.