Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ;

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam Âlemi’nin Kadir Gecesini tebrik etti.

Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir yandan on bir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın üzüntüsünü yaşarken, diğer yandan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevinç ve heyecanı içindeyiz. Kadir Gecesi; insanlık âlemi için kurtuluş, rahmet ve bağışlanma vesilesi ile mübarek gecelerin en anlamlısıdır. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma gibi manevi güzelliklerin daha fazla yaşandığı bu gecenin huzur ve barış getirmesini diliyorum. Tüm hemşerilerimizin ve İslam Âlemi’nin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutlar, ülkemize ve insanlığa hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

İl Müftüsü Nuri Değirmenci ;

Her anını ayrı bir neşe içerisinde idrak ettiğimiz Ramazan-ı Şerifin 27. gecesi (3 Ağustos Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece) Kadir gecesidir.

Kadir; değer, kıymet ve itibar demektir. Bu geceye Kadir denilmesi şeref ve kıymetinden dolayıdır. Zaman ve mekânlar; kendilerinde meydana gelen önemli olaylarla değer kazanırlar. Kadir Gecesini bu derece değerli kılan en önemli sebep de Kur’ân-ı Kerim’in bu gece indirilmeye başlanmış olmasıdır. Kur’ân-ı Kerim’in nüzulü ve Peygamberimizin son peygamber olarak gönderilmesi, insanlığın karanlıklardan aydınlığa çıkması, cahiliyetten medeniyete kavuşması ve insanca yaşaması için gerekli olan hayat düsturlarına kavuşmasını sağlamıştır.

Kadir Gecesini gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kur’ân-ı Kerim’in eşsiz mesajlarını anlamaktan geçer. Bu itibarla, Kadir Gecesi Kur’ân’ı anlama ve Rasûlüllah’ı tanıma, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terk etme vesilesi kabul edilmelidir. Zira insanlara dünya ve âhiret mutluluğunu sağlamayı amaçlayan ve manevi varlığımızı karartan her türlü olumsuzluktan arındırarak, bizi üstün ahlâkî değerlere yönelten Kur’ân’dır. Kur’an insanlar arasında sevgi, uzlaşma, yardımlaşma, kardeşlik ve istikrarı sağlayan; ahlâkî ve sosyal problemlerin hak ve adalet çerçevesinde çözülmesine ışık tutan ve insanlara gelişme yollarını göstererek onları geleceğe hazırlayan ilâhî ölçülere sahip olan bir kitaptır. Kur’ân’ın bu özelliği, “Gerçekten bu Kur’an en doğru olan yola götürür ve iyi işler yapan mü’minler için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler” (İsrâ, 17/9). “Biz Kur’an’dan, mü’minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz....” (İsrâ, 17/82). ayetleriyle dile getirilmektedir. Ayrıca bu geceyi, namaz kılarak, Kur'ân-ı Kerim okuyarak, tevbe, istiğfâr ederek ve dua yaparak değerlendirmeli, önceki hayatımızın Kur’an ve Sünnet’e uygun olup olmadığının muhasebesini yapmalıyız. Bu gece büyük bir fırsattır. Bu nedenle manen bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen, dolayısıyla, yaklaşık 80 küsur yıllık bir insan ömrüne bedel olan bu geceden gerektiği şekilde istifade etmeliyiz. Sayısız manevî güzelliğin yaşandığı ve mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gecede; özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulamalı, kendimizle hesaplaşmalı, iyi ve güzel davranışlarımızı artırmaya, kötü davranışlardan uzaklaşarak kalbimizdeki manevî kirleri temizlemeye çalışmalıyız. Bu gibi mübarek gün ve geceleri değerlendirirken gözden uzak tutulmaması gereken bir durum ise, ibadet ve taatlerimizi sadece bu geceye hasretmemeli, her zaman Allah’ın kulu ve Hz. Muhammed (sav)in ümmeti olduğumuzu hatırda tutup, ona göre hayatımızı yönlendirmeliyiz.

Karaman Müftülüğü olarak bu müstesna zamanı Aktekke Camiinde öğle namazından önce Mevlid-i Şerif, Teravih namazından önce de vaaz ve dua programı ile idrak edeceğiz.

Bu vesile ile yüce milletimizin, İslam Âleminin ve Karamanlı kardeşlerimizin Mübarek Kadir Gecelerini tebrik eder, insanlığın hayrına ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin ;

Kur’an-ı Kerim’in kadir gecesinde inmeye başladığını hatırlatan Şahin; “O İlahi mesaj, tüm insanlığın kurtuluş rehberi oldu. İnsanlık referansını Kur’an’dan aldığı ölçüde huzur buldu. Ondan uzaklaştığı ölçüde de karanlığa gömüldü. Diliyorum ki; bu mübarek gecede yapılacak dualar, bizleri, hakka, adalete, huzur ve barışa yaklaştırır” dedi. Kadir suresi’ndeki; “Biz O'nu Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Rûh o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler. O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.’ Ayetlerini hatırlatan Şahin; bu mübarek gecenin Cenab-ı Allah tarafından Müslümanlara sunulmuş bir fırsat olduğunu söyledi. “Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” dedi. Şahin; “Maalesef nerede bir zulüm, nerede bir gözyaşı varsa, bakıyoruz orası bir İslam coğrafyası. Nerede bir kesif duman yükseliyorsa, nerede bir yangın varsa orası bir İslam ülkesi. Açık söylüyorum tüm bunlar göstermektedir ki, Müslüman’ın Müslüman’dan başka dostu yoktur. Bu yüzden bütün İslam ülkeleri güçlerini birleştirmeli, İslam Birliği’ni kurmalıdır. Adil bir dünya kurmanın başka hiçbir yolu yoktur. Bu temenni ile başta Karaman’lı hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutluyor, bu mübarek gecenin huzur ve barış dolu bir dünyaya vesile olmasını diliyorum” dedi.

Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Mehmet Serin ;

Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Mehmet Serin, 03 Ağustos 2013 Cumartesi Gününü 04 Ağustos 2013 Pazar Gününe Bağlayan Gecenin Mübarek Kadir Gecesi Olduğunu İfade Ederek Bir Basın Açıklaması Gerçekleştirdi. Başkan Serin Açıklamasında Şu İfadelere Yer Verdi. ‘’Manevi Pek Çok Hikmeti, Rahmeti Ve Bereketi Üzerinde Barındıran Ramazan Ayı’nın Son Günlerine Girmiş Bulunuyoruz. Bin Aydan Daha Hayırlı Olduğu Yüce Kitabımızda Müjdelenen Mübarek Kadir Gecesi’ni Dualarla İdrak Ediyoruz. Yüce Kitabımız Kur’an-I Kerim’de ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ Olduğu Bildirilen Kadir Gecesi’ne Ulaşmanın Sevinç Ve Mutluluğunu Yaşamaktayız. Kadir Gecesi, Yüce Kitabımız Kuran'ın İndirilmeye Başlandığı, Esenlik Ve Güvenliğin Her Tarafa Yayıldığı, Sema Kapılarının Açıldığı, Dua Ve Tövbelerin Kabul Edildiği Kutlu Ve Mübarek Bir Gecedir. 
Kadir Gecesi, Kulun Allah'a Yakın Olduğu Gecelerin En Önemlisidir. Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V), Faziletine İnanarak Ve Sevabını Da Yalnız Allah'tan Umarak Bu Geceyi Güzel Amellerle Geçirenlerin Geçmiş Günahlarının Bağışlanacağı Müjdesini Vermiştir. 
Kadir Gecesinde Bütün İnsanların Günahlardan Uzaklaşarak Tövbelerinin Kabul Edilmesini Cenab-I Allah’ın Lütfuna Mazhar Olabilmeyi Diliyorum. Kadrin Ve Hatrın Sayıldığı, Bereket Ve Bolluğun Sağanak Gibi Yağdığı Bu Fazilet Dolu Gecenin Hayırlara Vesile Olmasını Diliyorum.   
Bu Mübarek Kadir Gecesi’nin Türk Dünyasına, Vatanımıza, Milletimize, Ülkemizin Bölünmez Bütünlüğüne, Türk İslam Âlemine Hayırlar Getirmesini Cenab-I Allah’tan Niyaz Ederim. Bu Vesile İle Tüm Karamanlı Hemşehrilerimin Kadir Gecesini Kutlar Saygı Ve Sevgilerimi Sunarım.’’