Vali Murat Koca’nın Kurban Bayramı Mesajı

Vali Murat Koca Kurban Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı. Vali Koca yayınladığı mesajında; “ Bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın sevinci ve heyecanını yaşıyoruz. Bu mübarek Kurban Bayramı’nın, tüm vatandaşlarımıza, İslâm dünyasına hayırlı olmasını, bereket ve huzur getirmesini, insanlığın barışına vesile olmasını temenni ediyorum.

Bayramlar, ibadet görevlerimizi yerine getirmenin yanı sıra dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma günleridir. İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır. Dolayısıyla bayramlar toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapı taşlarındandır.

Umutların yeşerdiği, iyiliklerin filizlendiği, dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı bayram günlerini dayanışma ruhumuzu, kardeşlik hukukumuzu pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Bayramlar, yaşamımızı zenginleştirme ve renklendirmenin yanı sıra, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer vesiledir.

Bu mübarek günlerde şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Minnet ve şükran duygularının ifadesi olarak şehit ailelerinin, gazilerimizin, ayrıca kimsesiz yaşlılarımızın, engelli vatandaşlarımızın, sevgi ve çocuk evinde kalan çocuklarımızın ziyaret edilerek, gönüllerinin alınmasının insani değerlerin gereği olduğunu düşünüyorum.

Vatandaşlarımızın ve özellikle de sürücülerimizin trafik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet etmelerini,  aşırı hız, yakın takip gibi trafik kuralı ihlallerinden kaçınmalarını, uykusuz, yorgun araç kullanmamalarını, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğunun bilinci içerisinde sevdikleriyle kazasız, sağlıklı ve iyi bayramlar geçirmelerini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramımızın ülkemize ve dünyaya huzur ve barış getirmesi temennisiyle, Karamanlı hemşerilerimin Kurban Bayramını içtenlikle kutlar, sağlık ve mutluluk dileklerimle, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım." dedi.

Lütfi Elvan Karaman Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı

Bayramların toplumsal hayatımıza ve geleneklerimize bu zamana kadar çok önemli katkıları olduğu gibi, bundan sonra da artarak devam edecektir. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Birlik ve beraberlik içerisinde kutlayacağımız bir Kurban Bayramı daha geldi. Bu bayramın öncelikle milletimize, tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum.

Her daim yeni bir heyecan ve coşku içinde idrak ettiğimiz Bayramlarımızı, her geçen gün biraz daha unutulmaya yüz tutmuş adetlerimizi, geleneklerimizi, geçmişte kalan birtakım güzellikler olarak hatırlamak yerine, gün bugündür diyerek bizi biz yapan geleneklerimizi yeniden aynı coşku, heyecan ve şuurla yaşama gayreti içinde olmalıyız. Sonraki nesillere aktaracağımız miraslar içinde en önemlilerinden olan bu güzellikler, millet ve ülke olarak tarih içindeki yerimizi de özel bir konuma yerleştirecektir. Geleneklerini, örf ve adetlerini zaman içinde korumasını bilmiş, inancı ile bunları birleştirmiş olan toplumlar, aynen Türkiye gibi tarih sahnesinde yer almaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızın müjdelere ve hayırlara vesile olmasını dileyerek, yediden yetmişe bütün hemşehrilerimin ve İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.


Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun Kurban Bayramı Mesajı

Hayatımızda büyük önem taşıyan, birleştirici özelliğiyle bizleri bir araya getiren, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bayramın; sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini arzu ediyorum. Bu duygularla tüm İslam Âlemi’nin ve halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.



Kmü Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen'in Kurban Bayramı Mesajı
Milli ve manevi değerlerimizi bizlere en yoğun şekilde hissettiren dini bayramlarımız; milletimizi kaynaştıran ve kardeşliğimizi tazeleyen nadide günlerdir. Kurban Bayramı da birlik ve beraberliğimizi pekiştiren önemli günlerden biri olmasının yanında, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar sıkıntıları da paylaşmanın hazzını ve mutluluğunu yaşayacağımız günlerdir.

Bayramın bizlere kazandıracağı paylaşma arzusu, karşılıksız sevgi ve yardımlaşma gibi manevi değerleri kuşaktan kuşağa aktarabilmek, bayramda yaşadığımız mutluluk ve coşkuyu hayatımızın her gününe taşıyabilmek en büyük temennimizdir.

Bu vesile ile başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olmak üzere, öğrencilerimizin, değerli ailelerinin, tüm Karaman halkının ve ulusumuzun Kurban Bayramı’nı kutlar; sevgi, saygı ve kardeşlik duyguları içerisinde sağlıklı, mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim.



Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu'nun Bayram Mesajı

Bayramlar, toplumsal birliğimizi sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin çok yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında dostluk ve kardeşlik duygularının ve hislerinin doruk noktasına ulaştığı, sevgi ve saygının geliştiği çok özel günlerdir. Gelenek ve göreneklerimizin geçmişten bugüne aktarılmasına vesile olan bu güzel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her anına taşıyabilmeliyiz.
 
 Kurban Bayramı, içerdiği manevi anlam ve aşıladığı paylaşımcı duygu nedeniyle toplumumuza çok farklı bir değer kazandırmaktadır. Bu anlamda tüm Karaman halkının, tüm spor camiasının ve personelimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve mutluluk dolu günler dilerim.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu´nun Kurban Bayramı Mesajı

Bayramlarımız; sevgi, saygı ve dayanışma duygularının pekiştiği, dargınlıkların sona erdiği, millet olma şuurunun geliştiği, kardeşlik ve dostluk bağlarının en güzel hissedildiği sevinç günlerimizdir. Manevi değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan  bu özel   günlerin   sevincini, coşkusunu, yardımlaşma   ve   dayanışma duygularını hayatımızın her  gününe taşıyabilme çabasında olmalıyız. Tüm eğitim camiasının, veli ve öğrencilerimizin mübarek Kurban Bayramını kutlar; bayramın sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini dilerim. 

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli

Bir kurban Bayramına daha ulaşmanın sevinci ve heyecanını yaşıyoruz. Kurban Bayramı dostluğun ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır. Bu bayramın özünde, paylaşmak, bölüşmek, dayanışma içinde olduğumuzu göstermek vardır. Kurban birlik ve beraberlik bayramıdır. Bizim anlayışımıza göre “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir”, onun için bu bayramda tüm hemşerilerimizden kendi çevrelerindeki yoksullara, kimsesizlere, yetim ve öksüzlere, ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, gazilerimize, kucak açmalarını, onlara sahip çıkmalarını özellikle istirham ediyorum.

Biz de binlerce yıldır aynı coğrafya üzerinde barış, dostluk ve kardeşlik içinde birlikte yaşayan, ortak bir kaderi paylaşan, sevinçleri, kederleri, kıvançları ortak olan tüm halkın partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, insan merkezli hareket ediyoruz. Halka hizmeti Hakka hizmet olarak görüyoruz.

Bu manevi duygularla bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin kıvancını yaşıyoruz. İnsanımızın gereken değeri ve hak ettiği konumu kazanması için yola çıktığımız bu siyasi süreçte, oldukça anlamlı mesafeler aldık.

Bayram vesilesiyle bu güzel gelişmelere bir kez daha şükrediyor, hemşerilerimize daha nice hayırlı hizmetler yapmayı ümit ediyoruz.

Kurban Bayramı’nın manevi ikliminin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi kuvvetlendirmesi dileğiyle, tüm teşkilatımızın ve hemşerilerimizin bayramını kutluyorum.



Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer

Birlik ve beraberlik duygularının zirveye çıktığı, gelişiyle büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadığımız Kurban Bayramı’na erişmenin mutluğu içerisindeyiz.

"Kurban Bayramı; ismini kurban ibadetinden almıştır. Kurban ibadeti, Kişiye gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini aşılar. Servetini başkalarıyla paylaşma alışkanlığı kazandırır. Zengin ve fakirlerin birbirleriyle kaynaşmalarına, birbirlerini sevip saymalarına ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmelerine vesile olur.

İyiliğin, sevginin açmadığı kapı yoktur. Dayanışma ve sevgi, dostluğun direği, insanlığın gereğidir. Sahip olduğumuz imkan’ ları ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak bizim örfümüzün temel şiarlarındandır.

Bütün hemşerilerime bolluk ve bereket içinde bir bayram temenni ediyorum. Allah, bayram sevincimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın diyor, Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.”

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek

Tüm İslam âlemi olarak bir kurban bayramını daha idrak etmenin heyecanı içersindeyiz. gerek milli, gerekse dini nitelikte olsun bayramlarımız, birlik, bütünlük ve dayanışma kıvancını milletçe paylaşmamıza vesile olan müstesna günlerimizdir.

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay 

Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde oldukları müstesna günlerden biri olan Kurban Bayramını idrak etmek üzereyiz.

Bizlere bahşedilen rahmet ve bereket dolu Kurban Bayramı arifesinde Mısır'da, Suriye'de ve acı olayların yaşandığı tüm ülkelerde akan kanın durmasını temenni ederim.
Ayni dine mensup insanlar olarak Bir araya gelmeyi, kenetlenip tek bir yumruk olmayı bilmeliyiz.
Kurban Bayramını yaşarken, Rabbimize bir adım daha yaklaşalım ve dua edelim. Yoksulu, düşkünü, ihtiyaçlıyı, muhtacı gözetelim. Bizlere şefaatçi olsunlar diye. Eşimizi, dostumuzu, akrabalarımızı ihmal etmeyelim. Bayramları bayram gibi yaşayalım.
Bu vesile ile tüm hemşehrilerimin kurban bayramlarını kutlar saygılar sunarım.

Chp Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul ve Chp Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı


Bayramlar dargınlıkların unutulduğu kardeşliklerin dostlukların pekiştiği günlerdir.Ülkemizin ve bölgemizin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu günümüzde Kurban Bayramını buruk ama geleceğe umutla, güvenle bakarak kutluyoruz.

Gelecek bayramlarımızın bayram gibi karşılanması ve kutlanması için attığımız her adımın ve ağzımızdan çıkan her sözün, hem bayram ruhuna uygun olması, hem de giderek ağırlaşan sorunların çözümüne katkıda bulunması, kardeşliğe, yardımlaşmaya, dayanışmaya, paylaşmaya, demokrasiye ve  barışa hizmet etmesi gerekir.

Bu sorumluluk, bu duygu ve bu düşüncelerle, Müslümanın Müslümana kırdırılmadığı, ülkemizde kardeşlerin kucaklaştığı, dünyada, bölgemizde ve ülkemizde  barışın, özgürlüğün, hukukun, demokrasinin egemen olduğu bayramlarla, insanlık alemine, Müslüman dünyasına ve hepimize, refah, huzur, sağlık diliyor, kurban bayramımızı içtenlikle kutluyor, sevgiler saygılar sunuyoruz.

 Ktso'nun Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY ve Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN yayınladıkları mesajda;

"Dini Bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramını hep birlikte, huzur ve güven içinde karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplum olarak büyük önem verdiğimiz, birlik ve beraberliğin pekiştiği, kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygı duygularını paylaştığımız dini ve ulusal bayramlarımız; millet olma şuuruna ermenin temeli ve sosyal hayatımızın simgesi olan önemli günlerdir

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece, inanıyoruz ki her günümüz bayram günü gibi olacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle tüm ulusumuzun mübarek Kurban Bayramlarını en içten dileklerimizle kutlar, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni eder,sevgi ve saygılarımızı sunarız "dediler.


Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin'in Kurban Bayramı Mesajı

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, yayınladığı mesajla, milletimizin ve İslam aleminin mübarek kurban bayramını kutladı.
Bayramların kardeşlik ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı günler olduğunu hatırlatan Şahin, "Bu bayram keseceğimiz kurbanlar ve yapacağımız dualar huzur ve barış içinde bir Türkiye ile adil bir dünyaya vesile olsun." temennisinde bulundu. Kurban bayramının en önemli hasletlerinden birinin de paylaşma ve yardımlaşma olduğunu hatırlatan Şahin, bu mübarek günlerde ekonomik sıkıntı içinde yaşayan, en zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan vatandaşlarımızla kimsesiz ve yardıma muhtaç yaşlılarımız, sokakta bırakılmış evlatlarımız unutulmaması gerektiğini ifade ettikten sonra yoksulluğun ortadan kaldırılması için Adil Düzen’in şart olduğunu vurguladı. İslam dünyasında yaşanan sıkıntı ve acıların bayram coşkularına gölge düşürdüğünü kaydeden Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu. Kurban Bayramına girerken, dünyanın çeşitli yerlerinde İslam âleminin gördüğü zulümleri, hepimiz acı acı seyrediyoruz. İslam dininin her emri, her ibadeti sayısız hikmetlerle ve alınacak derslerle doludur. Kurban bayramından da ders almak yaşanan gelişmeleri, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Adil bir dünyanın kurulacağına olan inancımızı, kararlılığımızı ve azmimizi hatırlatarak İslam dünyasında görülen acı ve ıztırabın son bulması için ve gücün değil hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için Cenab-ı Allah' tan şuurlanma ve çalışma gücü vermesini diliyoruz. Bu temenni ile başta Karamanlı Hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, huzur dolu saadetli günler diliyorum.

Memur Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir

Bayramlar; kardeşlik, sevgi ve merhamet duygularının bir biriyle bestelendiği, kopan manevi bağların onarıldığı, zayıfa, düşküne ve kimsesize daha bir dikkat ve ihtimamla sahip çıkıldığı, darda ve zorda olanlara her türlü yardımın, imkânın seferber edildiği, müstesna zamanlardır.

Hayatın meşakkatleri içinde insani zaaflarımızdan dolayı unutabildiğimiz dostlarımızı, akrabalarımızı, komşularımızı hatırlayıp ziyaretler yaparak sevgi bağlarımızı tazelediğimiz bayramlar, geçen zaman döngüsü içinde faniliğimizi bir kez daha hatırladığımız günlerdir.

Bu duygularla, İslam aleminin, medeniyet kodlarımızın ihya edildiği ve aktarıldığı mübarek kurban bayramını kutlar, bayramın ülkemize, bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi, birlik-beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz nice bayramları görmemizi temenni ederim.

MUHTARLAR FEDERASYONU KARAMAN ŞUBESİ İL SEKRETERİ HAKAN ŞAHİNER'İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Karaman muhtarlar derneği İl Sekreteri Hakan ŞAHİNER, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. 

Şahiner mesajında, bayramlarda dargınlıkların, kırgınlıkların, kin ve öfkelerin unutulması, hoşgörü ve sevginin her koşulda egemen olması gerektiğini söyledi. 

Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Şahiner, şöyle konuştu: 

Bayramlar sevgi, hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en kuvvetli olduğu günlerdir. Bayramlarda yaşadığımız güzel duyguların, sadece bugünlerle sınırlı kalmaması gerekiyor. Hayatımızın her döneminde aynı halis niyet ve düşüncelere bağlı olarak, ilişkilerimizi sürdürmeliyiz. Unutmamalıyız ki sorunlarımız paylaşıldıkça azalacak ve mutluluklarımız daha da artacak. Bu duygu ve düşüncelerle Karaman'lıların ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, tüm vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum. 

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal DİNÇAY 

Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde oldukları müstesna günlerden biri olan Kurban Bayramını idrak etmek üzereyiz.

Bizlere bahşedilen rahmet ve bereket dolu Kurban Bayramı arifesinde Mısır'da, Suriye'de ve acı olayların yaşandığı tüm ülkelerde akan kanın durmasını temenni ederim.
Ayni dine mensup insanlar olarak Bir araya gelmeyi, kenetlenip tek bir yumruk olmayı bilmeliyiz.
Kurban Bayramını yaşarken, Rabbimize bir adım daha yaklaşalım ve dua edelim. Yoksulu, düşkünü, ihtiyaçlıyı, muhtacı gözetelim. Bizlere şefaatçi olsunlar diye. Eşimizi, dostumuzu, akrabalarımızı ihmal etmeyelim. Bayramları bayram gibi yaşayalım.
Bu vesile ile tüm hemşehrilerimin kurban bayramlarını kutlar saygılar sunarım.


 Karaman Kırbağı Toplu Konutları ,Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş ERKEN mesajında;  
  Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bayramlarımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu pekiştiren dayanışma ve paylaşma duygularını en üst düzeyde hissetmemize neden olan müstesna günlerimizdir. Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir ve bayramlar yarınlara niyettir. Dini ve milli günlerimiz, milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzur içerisinde yaşamasını sağlayan özel günlerdir” dedi.

  “Bayramlar, dini ve milli inançlarımızı örf ve âdetlerimizle süsleyip, geçmişten devraldığımız mirası zenginleştirerek geleceğe taşıdığımız günlerdir. Bu mübarek günlerde, hoşgörü ve uzlaşmayı bir yaşam biçimi olarak benimserken birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaşabilme ve farklılıkları bir zenginlik olarak kabul edebilme olgunluğunu gösterebilmeliyiz.

  Yardımlaşma ve dayanışmanın önem kazandığı bayramların birlik, beraberlik ve birleştirici özelliklerini vurgulamak suretiyle, Karaman'lı hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin kurban bayramını kutluyor; sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum" dedi.