Anadolu Gençlik Derneğinin organize ettiği Siyer-i Nebi yarışmasına katılmak isteyenler www.efendimizinizinde.com adresinden başvuru yapabilecekler. Başvurusu sonrasında yarışmaya katılmak isteyenler, Karaman AGD dernek binasından yarışmaya hazırlık için kitaplarını alabilecek. Ayrıca sınav giriş kartları da dernek binasından verilecek.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Karaman AGD yetkilisi,İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır." inancı ile çalışmalarını yürüten Anadolu Gençlik Derneği, ülkemizin il, ilçe, belde ve mahallelerinde kurduğu şube, temsilcilik ve bürolarla, bunların yanı sıra diğer müessese ve faaliyetleriyle ülkemiz gençliğinin beraberlik ve kardeşliğinin öncüsü olmuştur” dedi.

Gençliğin ahlaki yoksunluktan dolayı her geçen gün uçuruma sürüklendiğini belirten yetkili alkol, uyuşturucu kullanımında, suç işleme oranlarında istatistiki olarak büyük bir artış olduğunun gözlemlendiğini aktardı. Karaman AGD yetkilisi. “Bu nedenlerden dolayı Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler, değerler eğitiminin uygulanmaya konulduğu bir süreçte aziz milletimiz tarafından en büyük değer ve örnek model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatının gençler tarafından daha iyi okunarak algılanması gerektiğine inanıyoruz. Buna bağlı olarak Ülkemiz sınırlarında bulunan bütün lise öğrencilerimize yönelik 2.si düzenlenecek olan Siyer-i Nebi yarışması yapılacaktır. Yapılan bu çalışmalar sonucunda maddi ve manevi sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaşmasında emek sahibi; adaletli, bilgili, inançlı ve çalışkan bir sorumlu fert yetiştirmek temel gayemizdir” şeklinde açıklama yaptı.

Sınav soruları,  MGV yayınları tarafından hazırlanan Dr. Mehmet Sürmeli’nin Gaye İnsan Hz. Muhammed(sas) isimli kitabından hazırlanacağı açıklamada yer buldu.

Siyer-i Nebi yarışmasında ödüllendirme 2 aşamalı olacaktır. İlde 1. Olan öğrencimiz AGD Şube Başkanlığımız tarafından Umre ile ödüllendirilecektir. İlde dereceye giren öğrencileri AGD Şube Başkanı ödüllendirecektir. Türkiye geneli yapılan değerlendirme neticesinde ilk 10’a giren öğrenciler AGD Genel Merkez tarafından ödüllendirilecektir. Türkiye Geneli ilk 10’a giren Öğrencilere AGD Genel Merkezin vereceği ödüller:

1’inciye 6 bin TL, 2’inciye 4 bin TL, 3’üncüye 3 bin TL,  4’üncüye 2 bin TL,  5’inciye Laptop, 6’ıncıya İpad New 7’inciye Cep Telefonu, 8’inciye Fotoğraf Makinesi 9’uncuya MGV Yayınları Ürünleri 10’uncuya ise Özel Kitaplık verilecek.