Oda Başkanı İbrahim Ayhan Şancı yapmış olduğu açıklamada;'' 5604 sayılı Mali Tatil gereği her yıl 01 Temmuz – 20 Temmuz (20’si dahil) arasında uygulanması kararı verilen ve bu yıl sekizincisi uygulanacak olan 2014 Yılı Mali Tatili 01 Temmuz 2014 – Salı Günü başlayıp,  20 Temmuz 2014 – Pazar günü sona erecektir.

Mahkeme kararı veya Cumhuriyet Savcılıklarının talebi üzerine ya da Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre yapılan aramalı incelemeler hariç olmak üzere, malî tatil süresince inceleme amacıyla defter ve belgelerin ibrazı talep edilemez, mükellefin işyerinde incelemeye başlanılmaz.
Mali tatil süresince kanuni süresinde verilmesi gereken beyannamelerin verilme süreleri; ikmalen, re`sen veya idarece yapılan tarhiyatta, vadesi mali tatile rastlayan vergi, resim ve harçlar ile vergi cezaları ve gecikme faizlerinin ödeme süresi; tarh edilen vergilere ve/veya kesilen cezalara karşı uzlaşma talep etme veya cezada indirim hükümlerinden faydalanmak maksadıyla yapılacak müracaatlara ilişkin süreler ile devamlı bilgi verme hükümleri kapsamında verilmesi gereken bilgilerin verilmesine ilişkin süreler. Ayrıca; mali tatilin sona erdiği günü izleyen 7 gün içinde biten kanuni ve idari süreler de, tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren 7. günün mesai saati bitiminde sona ermiş sayılacak. Diğer bir ifadeyle, son günü 21-27 Temmuz tarihleri arasına rastlayan kanuni ve idari süreler, 27 Temmuz`a kadar uzamış sayılacak.2014 yılı Mali Tatilin meslek mensuplarımıza hayırlı olması dileklerimle esenlikler dilerim,''dedi.