AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı desteğiyle, 15-22 Temmuz tarihleri arasında Karaman’da uygulanan “Sosyal Medya ve Gençler” konulu proje başarıyla sonlandı.

Proje Eğitim ve Sosyal Kalkındırma Merkez(PESKAM) Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Akkurt tarafından yürütülen “Sanal Oyunlar Kayıp Çocuklar(Virtual Games Lost Children)” isimli proje Romanyalı ve Türk gençlerin katılımıyla Karaman’da gerçekleşti. Karaman’ın genç medyası olma yolunda ilk adımı başlatarak Genç Medya Grubunu oluşturan Akkurt, “Sosyal Medya ve Gençler” konulu eğitim projesine Romanyalı gençleri de dahil etti. Sekiz günlük bir eğitimle sosyal medyanın yarar ve zararları, genç-aile- çevre ilişkisine olan etkileri konuşuldu.

Uygulanan projeyle; eğitimin yanı sıra düzenlenen Kültür Geceleri ile gençler arasında kültürler arası öğrenme diyalogu pekiştirilerek, yabancı misafirlere Karaman ve Türk kültürünü tanıma imkânı sunuldu.

Karaman Gençlik Merkezi Gençlik Lideri olarak çalışan Nurcan Akkurt, Türkiye’de gençlere hizmet eden birimleri yabancı misafirlere tanıtarak faaliyet alanları hakkında bilgi verdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ziyareti gerçekleştirerek İl Müdürü Mustafa Elduran “Spor ve Gençler” üzerine vurgu yaparak misafirlere artık sporun sadece yediden yetmişe değil, dörtten yetmişe ulaştığını söyledi.Karaman Belediye Başkanı Dr.Kamil Uğurlu’yu ziyaret eden katılımcılar, Türk misafirperverliğinden memnun kaldıklarını Karaman’ı beğendiklerini ifade ettiler. Misafirlere ufak armağanlar sunan Uğurlu, Karaman’ın Türkiye’deki ekonomik konumunu, coğrafyası ve ürünleri hakkında bilgi vererek, proje ekibini ve misafirlerini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.