Karaman’da şehir genelinde bazı bölgelerdeki yüksek katlı binalara içme suyunun yeteri kadar ulaşmaması üzerine Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan bir açıklama yaptı. Suyun tasarruflu kullanılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Çalışkan şunları kaydetti;

“ Son günlerde şebeke suyunun,ilimizde bazı binaların yüksek katlarına yeteri kadar ulaşmadığı görülmektedir.Bilindiği gibi şehrimizin ihtiyacı olan suyu kuyulardan çıkarmaktayız. Su ve Kanalizasyon müdürlüğümüzün yapmış olduğu araştırmalar neticesinde, yer altı su seviyesinde ciddi düşüş olduğu tespit edilmiştir. Özellikle tarımsal sulamanın yoğunlaşması nedeni ile yer altı sularında hissedilir bir düşüş yaşanmaktadır. Diğer yandan yaz aylarında artan nüfusa bağlı olarak su kullanımında da bir artış yaşanmaktadır. Bu durum ise suyun basıncının düşmesine neden olmaktadır. Yaşanan bu geçici sorunun çözümüne yönelik ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyorlar. En kısa sürede yaşanan su sıkıntısını çözüme kavuşturacağız”

Fay Hatlarındaki Hareketlilik Yer Altı Sularını Etkiliyor

Başkan Çalışkan ; “ Geçtiğimiz günlerde Akdeniz’de meydana gelen deprem hafif şiddette ilimizde de hissedilmiştir. Fay hatlarındaki hareketliliğin yer altı su seviyesini etkilediğini düşünmekteyiz. Ekiplerimiz bu hususta araştırmalarına devam ediyorlar” dedi.

Suyu Tasarruflu Kullanmalıyız !!

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, su tasarrufunun önemine dikkat çekerek şunları söyledi;

“ Zaman zaman su  konusunda çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Bu noktada üzerimize önemli sorumluluklar düşüyor. Şartlar ne olursa olsun bu şehirde yaşayan bizler suyu israf etmeden tasarruflu kullanmamız gerekmektedir.