Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;
 
“Türkiye’nin en az yağış alan illerinden biri olan Karamanımızda, su varlığının ekonomik kullanılmasını ve tarımda sulama alt yapısını güçlü hale getirmek için değişik kanallardan çalışmalarımız devam etmektedir. Sulama yatırımları için bir yandan DSİ'nin baraj ve gölet çalışmaları devam ederken, diğer yandan da KOP kapsamında tesis edilen sulama projeleri de bir bir hayata geçirilmektedir.

Suyun çok önem kazandığı ve ekonomik olarak kullanılması amacı ile modern sulama sistemlerine daha çok ihtiyaç duyulduğu böyle bir dönemde, Türkiye'nin arazi toplulaştırması açısından en önde gelen illerden olan Karaman'da Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yeni sulama projelerinin ihalelerine çıkılmaktadır.

Toplulaştırma ile birlikte sulama projeleri yapılacak olan; Mesudiye, Kaşova, Demiryurt, Süleymanhacı, Boyalıtepe, Karalgazi, Mecidiye, Kazımkarabekir Kızılkuyu, Simli, Eminler, İslihisar, Çakırbağ, Eğilmez köylerimizin sulama projeleri de bu yıl ihale edilecektir. 

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından modern kapalı sistemle yapılacak olan sulama projeleri ile birlikte Karamanımız kapalı şebeke oranı en yüksek olan illerden biri haline gelecektir. Ayrıca, DSİ Genel Müdürlüğü’nce Karaman İlimizde planlanan 15 adet göletin yanı sıra, köylerimizden gelen yeni gölet talepleri noktasında da inceleme ve değerlendirme çalışmaları devam etmektedir.

Bir diğer yandan, Konya ve Karaman Ovasına su taşıyacak olan KOP’nin de hızla devam ettiği ve projenin önemli ayaklarının bir bir tamamlandığı düşünülecek olursa, su fakiri olan bölgemizde Hükümetimizce önemli sulama yatırımları hayata geçirilmiş olacaktır.

Bu sulama yatırımlarının ilimize kazandırılmasında, DSİ Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, KOP İdaresi Başkanlığı ve İl Özel İdare çalışanlarımız başta olmak üzere tüm emeği geçenlere Karaman Halkı adına teşekkür eder, yatırımların ilimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.