Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği aşçılık kursunu başarıyla bitiren kursiyerlerin sevincine İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu da ortak oldu.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen aşçılık kursunun sona ermesinin ardından düzenlenen sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsamettin Bayram, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri, Şube Müdürleri ile Halk Eğitim Merkezi yönetici, öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Bayrak’tan halk eğitim çalışmaları hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu, atölyeleri gezerek kursiyerlerin ürünlerini inceledi, onlarla bir süre sohbet etti.

Kursiyerlerin yaygın eğitim kurslarıyla yeteneklerini daha da artırdığını söyleyen Sultanoğlu: “Kursu başarıyla bitiren kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Kursiyerlerimizin aldığı bu belgeler sadece onların kursları başarıyla tamamladığı anlamına gelmez, bu belgeler artık onların toplum için daha fazla üreteceği anlamına da geliyor. Geliştirdikleri yetenekleriyle kursiyerlerimiz, daha kolay iş bulacaklar.  İlimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaklar. Yapılan bu güzel çalışmalardan dolayı Halk Eğitim Merkezi müdürümüzü, idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü ile beraberindeki heyet kursiyerlere sertifikalarını verdiler.

Sertifika töreninden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Halk Eğitim Merkezinde Türkçe ve Türk kültürü eğitimi alan Afganistanlı göçmenleri ziyaret etti. Sultanoğlu, ziyarette Afganistanlı çocuklarla sohbet etti.