Sultanoğlu: “Akademik Başarımızı Erdemli Gençler Yetiştirerek Taçlandırmak İstiyoruz.”

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu sitemizi ziyaret ederek Karaman'ın YGS başarısını, ilimizde eğitimin nasıl başarılı olması gerektiğini, esas başarının neyle ölçülüp değerlendirmesi hakkında bilgiler verdi.

Sultanoğlu Konuşmasında;'' İİlimiz YGS Sınavında en başarılı 10 il arasında yer alması tabiki bizleri çok memnun etti, heyecanımız ve çalışma şevkimizi artırmıştır. Ancak neticeler üzerinde, sonuçlar üzerinde sınırlarsak, eğitimin alanının daralaldığını inanıyorum ve bu kolaycılıktır da. 7.lik,8.lik ya da 40. lıkla bir ilin başarısını yargılarsak yanlış olur. Dediklerimiz eğer oturursa süreklilik arz ederse eğer bu başarı demektir. Bir il birincilikten, 30.luğa, 40.lığa düşüyorsa bir sıkıntı var demektir. Ben desem ki okul müdürlerime hak etmeyen 9. sınıftaki hiç bir öğrenciyi geçirmeyeceksiniz. Dermiyiz? Deriz. Peki 4 yıl sonra devam eden başarılı öğrenciler 12. sınıfa geldiğinde Karaman tavan yapar, Türkiye'de 1. sırada ya da ilk 5. içersinde yer alır. Herkes bizleri yerlere göklere sığdıramaz. Basın, siyasiler, bürokratlardan tebrik telefonları yağar. Peki o 9. sınıfta bırakılan öğrenciler nereye gittiler? O aradaki asayiş olayları ne oldu? Bu çocuklar çetenin, mafyanın eline mi düştü? Çırak mı oldu? Açık liseyemi kaydoldular? Ne oldu öğrencilere? Burda kim karlı olacak? Bir tarafta birincilik var. ama öbür tarafta 9. sınıfta bırakılmış kaybolmuş öğrenciler var. O yüzden sayısal başarının sürekliliğinin yanında başarısız gibi görünen öğrencilerin de kazanılması unutulmaması gerekiyor,''dedi.


Sultanoğlu konuşmasının devamında;'' Bizler eğitimciler olarak sosyal faaliyetleri artırırsak, projelerimizi çoğaltırsak, kesinlikle eğitim Karaman'da daha iyi yerlere gelecektir. Ama şimdi sürdürülebilinir değil. Ya dünkü 75. lik yanlıştı, ya da şimdiki 10.luk yanlış. Biz bunun üzerinde takılırsak o yanlışları görürüz. Ama buna takılmadan, bizler okuma kültürünü geliştirirsek, okunan kitap sayısını, dergi, internetten okuma sayısını artırabilirsek başarıyı, sürdürülebilinir başarıyı sağlayabiliriz,''dedi.