4 Mayıs 2013 Cumartesi Günü yapılacak Karaman Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri az zaman kalırken başkan adayları adaylıklarını açıklamaya başladı.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten iş adamı Süreyya Peker, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olduğunu yemekli toplantıda basın mensuplarına açıkladı.

Peker, "Karaman adına hizme adına, Karman'ı zengiliği ve bereketi adına bir yarışa çıktık. Yaradan inşallah güzel eyler. amacımız Karaman'a güzel hizmetler sunmak. Tek düşüncemiz Karaman’ın geleceğini çok iyi yerlere taşımak. Karaman'ın hem sanayi hem tarım ve ticarette en başarılı, en gelişmiş, en bereketli bir şekilde oluşacak tüm çaba, gayret, zenginliği sunmak için ekibimizle birlikte Ticaret ve Sanayi Odası'nın seçimlerine adayım. Ticaret ve Sanayi Odası'nı yönetmeye adayım. Karaman'ı Türkiye'nin en seçkin, en ileri,  en gelişmiş ili yapmak için iktidarında gücüyle uyumlu, birbirine kenetlenmiş hizmetleri üyelerimizin ayağına getirecek şekilde, üyelerimizin tüm sorunlarını çözüm odaklı, altına çizerek söylüyorum, çalışmak ve başarmak için adayım" şeklinde konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi'ne yaptığı çalışmaları anlatan Peker, "Karaman OSB'nin işçi sorunu var. Diğer il ve ilçelerden buraya çalışamaya gelen işçi kardeşlerimiz var. Bununla beraber geliş gidiş masraflarını hesaplarsak ortaya çok büyük rakamlar çıkmakta. Bunu çözmek amacıyla TOKİ, Karaman Belediyesi işbirliğiyle işçilerimiz için 5 bin konut yapılacak. Yeni Demiryolu hattı yapılarak fabrikaların ulaşım noktasındaki sorununu da ortadan kaldırmış olacağız. Bunlar Karaman'ın gelişmesi için çok önemli unsurlar.  Hem sosyal anlamda hem kentsel anlamda hem ticaret anlamda biz Karaman'ı geliştirmek istiyoruz," dedi.


Geçtiğimiz günlerde yaygın bir medyanın Karaman OSB’yi Belene kampına benzettiğini de hatırlatan Süreyya Peker:”OSB’de 10 bin işçi çalışıyor ve bunların yüzde 70’i işinden memnundur. Çomak sokmak istiyorlar, bu görülürken Karaman’da Sivil Toplum kuruluşu lideri olan KTSO başkanından çıt çıkmıyor. Karaman sahipsiz değildir, biz geldiğimiz zaman bu tür yanlışlara müsaade etmeyeceğiz,''dedi.

Karaman’da işçi sorununun büyük boyutlarda olduğunu söyleyen Süreyya Peker:”Diğer illerden işçi transferi yapılmakta.Maaşlarını buradan alıyorlar ama taşımalı sistem nedeniyle 1 kuruşlarını Karaman’da harcamıyorlar. Nakliyede çok büyük giderler mevcut. Bizde OSB çalışanları için sosyal konut yapma kararı aldık.85 Metrekarelik 5 bin konut yapılacak ve böylece Karaman’a göç sağlanacak, komşu illerden gelen işçiler, Karaman’da yaşamaya başlayacak ve burada kazandığını burada harcayacak.Amacımız Karaman’ı her alanda geliştirmektir.”

KTSO yönetiminin 4 yıldır ödül töreni yapmadığını ancak seçimler öncesi apar-topar TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile tören düzenlendiğini hatırlatan Peker:”Hizmet sektörünü ayağa kaldıracak hamleler yapacağız. OSB’de ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. OSB’yi ayrı bir kent yaptık,Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile Ak Parti milletvekillimiz ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan ‘ın büyük desteklerini gördük. İktidarın gücünü arkasına almayan başarılı olamaz. Biz üyelerimizin adayıyız ve bu seçimi açık farklı bir şekilde rahat kazanacağız.”dedi.

Konuşma sonrası toplu olarak fotoğraf çekilmesinin ardından Peker ve arkadaşları, basına kapalı toplantıya geçtiler.