Karaman Şubesi Eğitim Sen Karaman Şubesi Yürütme Kurulu’ndan yapılan açıklamada; “Suruç`ta Yaşanan Katliamı Lanetliyoruz! IŞİD çeteleri tarafından yerle bir edilen Kobane`nin yeniden inşa edilmesi çalışmalarına katılmak için Suruç`a gelen 300 gencin basın açıklaması sırasında şiddetli bir patlama meydana gelmiş, onlarca genç hayatını kaybetmiş, yüzün üzerinde genç yaralanmıştır. Yola çıktıkları ilk andan itibaren, muhtemelen emniyet ve istihbarat güçlerince adım adım takip edilen gençlerin, göz göre göre böyle bir saldırıya maruz bırakılması düşündürücüdür. Bugün Suruç yaşanan patlama, AKP‘nin yanlış Ortadoğu ve IŞİD politikasının en acı sonuçlarından birisi olmuştur. Yaşanan katliam, AKP iktidarı döneminde özellikle Suriye`ye yönelik, cihatçı çeteleri desteklemeye dayanan dış politikanın en acı sonuçlarından birisi olmuştur.

Bugüne kadar katil IŞİD çetelerine karşı somut adım atmayanlar, cihatçı çetelere tırlar dolusu silah taşıyanlar, Suriye`de katliam yapan katilleri Türkiye topraklarında eğitip-donatanların sorumluluğu, saldırıyı gerçekleştirenlerden daha az değildir. Kobanê’nin Yeniden İnşa çalışmalarına katılmak üzere İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine gelen 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde bugün meydana gelen patlamada onlarca gencin öldüğü ve onlarcasının da yaralı olduğu bildirilmektedir.

Katiller de, bu ortamı hazırlayanlar da belli.

Aylardır her açıklamamızda AKP’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasının ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü ifade ediyoruz. Maalesef, gerçekleşen tam da budur!

Katiller sürüsü sivil ve masum demeden onlarca insanın ölümünü hedefleyecek eylemler gerçekleştirmektedir. 5 Haziran’da Diyarbakır’da da aynı plan uygulanmak istendi. Orada insanlarımızın soğukkanlılığı ve tedbiriyle katliam 5 insanımızın yaşamını yitirmesi ve onlarca yaralı ile sonuçlandı. Ne yazık ki, bugün Suruç’ta onlarca gencimiz vahşi saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Öfkemiz büyük, ancak sözün bittiği noktadayız…

Katillere bu zemini hazırlayan politikaları uygulayanların tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacağına inanıyoruz. Suruç‘ta yaşanan saldırı ile gerçekleştirilen katliam sadece gençlerimize karşı değil, aynı zamanda Türkiye‘de ve Ortadoğu‘da özgürlük, barış ve kardeşlik mücadelesi yürütenlere karşı yapılmıştır.

Eğitim Sen olarak en ufak insani değerden nasibini almamış katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı ve onları kollayanları lanetliyoruz. Saldırıda yaşamını yitiren gençlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” dedi.