800 yıllık tahıl ambarları, Manazan Mağaraları, İncesu Mağarası ve birçok tarihi bünyesinde barındıran, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen İlimizin otantik kenti Taşkale beldesi bu kez Güney Koreli turist kafilesini misafir etti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta:  “Valimiz Sayın Murat Koca'nın himmetleri ve destekleriyle İlimizi iki yıldır EMİTT Fuarında temsil ederken bir taraftan da tur operatörleriyle görüşmeler yaptık. Bu sayede de ilimizde en önemli gidilecek yerlerinden biri olan Taşkale’ye yerli ve yabancı turistler gelmeye başladı. İnşallah İlimiz turizm pastasından hak ettiği payı bu sayede alacak. Taşkale Beldesi, Manazan Mağaraları, 800 yıllık tahıl ambarları, İncesu Mağarası, doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir yerdir.” dedi.

Taşkale beldesini ilimiz ve ülkemiz turizme kazandırmak için çaba sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu ise; '800 yıllık tarihi tahıl ambarları, Manazan Mağaraları ve İncesu Mağarası ile tarihi ve kültürü iç içe yaşayan beldemizi inanç turizmine kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz.  Keşfedilmemiş bir turizm merkezi burası hatta son destinasyon yarışmasında ilk beşin içine girdik ama sonuçlanmadı. Sonuçlandığı zaman birincilik bekliyoruz. Taşkale halkı olarak yerli ve yabancı turistleri tarih ve kültürün bir arada yaşandığı doğa harikası beldemize bekliyoruz.” dedi.

Uzak doğudan gelerek ilimiz Taşkale kasabasını ziyaret eden Güney Koreli turist kafilesi, kasabanın merkezinde bulunan Tahıl Ambarları ve Manazan Mağaralarını inceleme ve gezme fırsatı buldu. Farklı kültürlere ve dinlere mensup insanlarla belde halkı arasında sıcak ve samimi diyaloglar yaşandı.

Taşkale halkının büyük sevgisi ve ilgisiyle karşılanan Güney Koreli turist kafilesi bölge de bulunan tahıl ambarlarının yanı sıra kasabanın dışında yer alan ve yaklaşık 800 yıllık bir tarihe sahip olan Manazan Mağaralarını gezdiler. Burada yetkililerden bilgiler alan Koreli konuklar verdikleri röportajlarda 'Köklü bir geçmişi olan ve tarihi dokusuyla canlı bir açık hava müzesini andıran bu bölgeye ilk kez geldiklerini, mistik bir havaya sahip bu bölgeyi ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Kasabanın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında kültürel yönden de gelişmiş bir dokusunun bulunduğunu ifade eden Güney Koreli turistler, Kasabaya gelişleri sırasında kasaba halkı tarafından çok güzel karşılandıklarını ve her iki ülke insanları arasında var olan bu duyguların geçmişten günümüze kadar yaşana geldiğini ve hala yaşandığını ifade ettiler.

Taşkale’nin misafirperver insanlarıyla bir arada bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade eden Koreli konuklar, buradan çok güzel duygularla ayrıldıklarını, bu şirin kasabanın güzel insanlarının misafirperverliğini, yaşadıkları güzel anılarla birlikte bölgenin güler yüzlü ve sıcakkanlı insanlarını, doğal güzelliklerini ve tarihin derin izlerinin bulunduğu bu şirin kasabayı asla unutmayacaklarını belirttiler. Taşkale bölgesinde yaşayan insanların sahip oldukları tarihi ve kültürü ile geçmişten günümüze kadar iç içe olduklarını, bu kültürü yaşattıklarını gözlemlediklerini belirten Koreli konuklar, insanların tahıllarını, emek verdikleri ürünlerini saklamak için elleriyle kazdıkları tahıl ambarlarına hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Tahıl ambarlarının bulunduğu bölgede bol bol hatıra fotoğrafı çekilen Güney Koreli turist kafilesine belde sakinleri tarafından yörenin yemek kültürünü yansıtan patates ve peynir böreği ile yayık ayranı ikram edildi.