TAŞKALE “KINALI KÖYLER PROJESİ” İLE TURİZME AÇILIYOR  
Karaman’ın Otantik Kenti Taşkale Beldesinde otantik evler konaklama turizmine açılıyor. Taşkale Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu, ilk etapta 17’ye çıkan konaklama evlerinin 23’e yükseldiğini ve gerekli restorasyonlarının ardından    Anadolu Kırsal Turizm Derneğince bilgi sistemi dahilinde  rezervastonların kabulüne başlanacağını belirtti.

Kırsal Kalkınma Derneği, Taşkale’de yaptığı ilk incelemesinde 17 ev, sonraki aşamada ise 23 evin pansiyon hale getirilerek konaklamaya hazır olduğunu tespit etti.

Mülk sahipleri ile yapılan görüşmelerin ardından kasabada Eski evler konaklama açılacak.

REZERVASYONLARDA MAYIS-HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
Ev pansiyonculuğunda Kınalı Köyler projesinde Taşkale Beldesinin  turizminin daha da canlanacağını ümit ettiklerini ifade eden Taşkale Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu,

“Bunu ümit ediyoruz. Taşkale tarih ve coğrafyanın harman olduğu yerdir. Kırsal Turizm adına güzel gelişmeler var. Şu anda 3 tane evimiz restoresi bitti. Toplamda 23 evimiz konaklamaya hazır hale getirilecek. Mayıs başından itibaren Haziran ayında rezervasyonlar alınmaya başlayacak. Halkımızın da gelirlerine katkı sağlamasını hedefliyoruz. Gelecek olan yerli ve yabancı turistlerimizle de yöre halkımızla birlikte kültür ve gelenekler daha da kaynaşacak bunu da arzuluyoruz.”dedi.