Karaman Taşkaleliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile İstanbul Karaman Taşkaleliler Derneği'yle ortaklaşa yapılan proğram Karaman Oba Düğün Salonu'nda Gerçekleşti. Geceye çok sayıda Taşkale'li ve davetliler katılırken, davetlilere pilav üstü et ikram da edildi.

Nazif Şanlıtürk'ün açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan Karaman Taşkaleliler Dernek Başkanı Hüseyin Soyyiğitoğlu selamla konuşması yaptı. Soyyiğitoğlu konuşmasında;'' Öncelikle hepinize katılımlarınızdan dolayı davetimizi geri çevirmeyip,geldiğiniz için teşekkür ederim. Havanın soğuk olmasına aldırmayıp gerek Taşkale gerekse merkezi kesimden geldiniz. Umarım keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim''dedi.

Ardından İstanbul Karaman Taşkaleliler Derneği Başkanı Hüseyin Eroğlu yaptığı konuşmada;

''Sevgili hemşerilerim ;Derneğimiz bünyesinde bir araya gelmiş olmamız bizlere büyük görev ve sorumluluklar yüklemiştir.Çünkü sivil toplum kuruluşları olarak dernekler tüm toplumsal sorunların çözümünde belirleyici rolleri vardır. Ülkemizin en temel sorunlarının başında barış ve demokrasi gelmektedir.Bizlerde gerek tek tek bireyler olaak gerekse toplumsal kesimler olarak gerçek bir demokrasiye, gerçek bir barış ortamına özlem duymaktayız.Bu bağlamda derneğimize ve hepimize büyük görevler düşmektedir.Ülkede siyaset kurumları sivil toplum kuruluşları olarak bizim gibi dernekleri daha çok dikkate almaları giderek önem kazanmıştır.Bu nedenle derneğimiz ,başta tüm üyelerimiz olmak üzere Taşkale'ye gönül veren Taşkale'li sevdalıları için bir araya gelmenin merkezi olmasını,onların dertlerini,sevinçlerini acısını kaderini paylaşarak herzaman dayanışma içinde olmayı amaçlmaktadır. Acımız hepimizin kardeşlik,barış ve huzur içindetek yürek tek yumruk tek ses hep bir ağız olup hem hayatımızı kolaylaştıracağız hemde sesimizi duyuracağız. Bizler şimdiye kadar sessiz kaldık ve yönetildik şimdiden sonra yöneten biz olacağız. El ele vererek güçlerimizi birleştirerek siyasette biz varız diyeceğiz.Düzenlediğimz ve bundan sonra düzenleyeceğimiz etkinlikler ve faaliyetler ile Taşkale'nin ve Taşkale'linin kültürünü yaşamak yaşatmak ve gelecek esle aktarılmasını sağlamak bu konuda sizlerin fikir ve düşünceleri doğrultusunda haraket ederek daha iyi yerlere ve daha iyi günlerde hep beraber olamk umuduyla ne fakirimiz kalsın ne cahilimiz nede işsizimiz sloganıyla mutlu ve umutlu yarınlara yürüyeceğiz.Burada konuşmama son verirken birbirimizin yanlışlarını yıkıcı olarak değil yapıcı olarak eleştirelim,sevgili Taşkale'li sevdalıları bu etkinliğin oluşumunda emeği geçen Taşkale Dernek Başkanı Hüseyin Soyyiğitoğlu ve yönetimine,hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmayan emekleriyle yürekleriyle yanımızda olan yerel sanatçılarımıza gerek yardımlarıyla gerek çalışmalarıyla destek veren katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime ayrı ayrı yürekten teşekkür ederim.Bundan sonraki yapacağımız etkinliklerde ve buluşmalarda da aynı fedakarlığı ve özveriyi göstereceğinize olan inancımla tüm arkadaşlara ve izleri yalnız bırakmayan sizlere sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyor, hepnize iyi eğlenceler diliyorum derken Ve Diyorum ki Güzel Günler Gelmez Bize Biz Güzel Günlere Yürümedikçe Hoşçakalın''dedi.

Konuşmaların ardından ikrama geçildi. Bu arada Taşkaleliler iletşim ve bilgi formlarını da tek tek doldurdular. Program Taşkalelerin sahnede gönüllerince eğlenmelerinin ardından sona erdi.