Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" Projesi kapsamında, Trt Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, ses sanatçısı Orhan Hakalmaz ve Tasavvuf müziğinin ünlü isimlerinden biri olan Sami Savni Özer, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Konferans Salonunda Karamanlı gençler ile bir araya geldi.

28 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 15:30’daKaraman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde KMÜ Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, KaramaoğluMehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Katılımın yoğun olduğu programda açılış konuşmasını yapan Erdoğan Arıkan;” Bugün burada 26. Programımızı gerçekleştiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığının “Tecrübe Konuşuyor” Projesinde gençlerle, başarmış kişilerin hayatlarında önemli adımlar atmış kişilerin siz değerli gençlerle buluşmasını amaçlıyoruz. Aslında şöyle bir düşündüğümüz zaman ve bende kendime baktığım zaman hayatımızla ilgili en önemli kararları sizlerin yaşlarında verdiğini görüyoruz. Şuanda vereceğimiz kararlar, gelecekle ilgili tüm hayatımızı etkileyecek. Özellikle üniversiteyi bitirip hayatı yaşamaya başladığınız zaman, bir işe başladığınız zaman, önce o işi değiştirmek zor gelecek. Daha sonra evleneceksiniz ve bir çocuğunuz olacak ve hayatla ilgili değişiklik daha da zor olacak. Ve bir daha dünyanın en yetenekli insanı bile olsanız kendinizde ki o yeteneği doğru yaşlarda değerlendiremezseniz dönüşü olmuyor ve hayat bu şekilde devam ediyor. İşte en başta en doğru adımı atabilmek ve kendinizle ilgili en doğru kararları verebilmek için çok iyi düşünmemiz ve biraz da örnek almamız lazım gerekiyor.

Bugün sizlerle iki güzel insanı buluşturacağız. Sanat dünyasından iki önemli insan bizimle birlikte olacak. Ayrıca bu güzel ortamda bizleri ağırladığı için KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, bu projeyi sizlere ulaşmasını sağlayan ve 2 yıldan bu yana büyük emek veren Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu’ya, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Teneke Çalarak Müziğe Başladım”

Karaman’da gençlerle buluşan Tasavvuf müziğinin ünlü isimlerinden biri olan Sami Savni Özer, gençlerle müziğe nasıl başladığını anlatan hoş sohbetinde;” Bazı programlarda soruyorlar, söylüyorum. Bazı arkadaşlar gibi annem piyano çalardı, babam ud çalardı gibi bir şey yok. Ben teneke çalarak müziğe başladım. İlkokul hocam, okulu bitirince anne ve babamla konuşarak Konservatuara verilmemi istedi. Tabi o zamanlar İstanbul’da tek bir Konservatuar vardı. Bu işte aşk ve azim çok önemli. Siz, aşk ve azimle kendinizi çok iyi yetiştirirseniz, belki biraz geç oluyor ama bu şöhret sevdasına kapılmazsanız, Allah bir yerde sizi mutlaka gereken yerlere getiriyor. Belki biraz geç getiriyor ama ben bunda bile bir hikmet olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha genç gelse belki nefsin seni başka şeylere mi sürükler diye düşünüyorum. Yaş kemale erdikçe daha güzel oluyor ve bu işte mürekkep yalamakta şart. Ayrıca bu işi güzel yetiştiren hocalarda bulmak çok önemli” diye konuştu.

“Bizler Yokluklardan Yetiştik”

Tasavvuf müziğinin ünlü isimi Sami Savni Özer hoş sohbetinin devamında ise;” Çok büyük bir azmim vardı. Her şeyin sanattan halledileceğini zannediyordum. Baya mücadeleli yıllar geçti. Bizler yokluklardan yetiştik. Bazen konservatuara giderken yol param olmuyordu. Arkadaşlarımdan borç para alıp öyle gidiyordum. Ama bu işe duyduğum aşk ve azimle sürekli çalıştım ve Allah sonunda her şeyi verdi çok şükür” dedi.

“Yaş İlerledikçe Paranın Satın Alamayacağı Şeyler Olduğunu Anlıyorsunuz”

Katılımcıların büyük bir ilgiyle izlediği programda keyifli bir sohbet ortamı oluşturan ünlü ses sanatçısı Orhan Hakalmaz;” Yaş ilerledikçe hayatınızda paranın satın alamayacağı şeylerin olduğunu fark ediyorsunuz. Sevgiyi, saygıyı, dostluğu, güveni hayatın belli bir döneminden sonra asla satın alınamayacak değerler olduğunu anlıyorsunuz. Önce insanlar sizi sevecekler. Bakışı olsun, duruşu olsun, hareketi olsun her şeyiniz ile sizi sevecekler. Mesela geçen yağmur altında yaptığımız konserde insanların bizi dinlemesi paranın satın alamayacağı şeyler. Bu yüzden böyle şeyler her kula nasip olmayacağı için Allaha çok şükür edip, kula teker teker teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gerçekleşen hoş sohbetlerin bitiminde bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu ise;” Bugün bura da çok değerli insanlardan iki tanesi ile sizleri bir araya getirmenin gururunu yaşıyoruz. Lütfen Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Merkezlerini takip edin. Arkadaşlarınıza, dostlarınıza, kardeşinize, akrabalarınıza, eşinize Gençlik Merkezlerinden bahsedin. Gençlik Merkezlerimizin kapısından mutlaka bir kez girin, sizleri karşılayacak güler yüzlü arkadaşlarımız var. Mutlaka derdinize deva olacak kardeşlerimiz var. Gençlik Merkezlerimizi tekrar ziyaret etmenizi tavsiye ediyor ve tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Orhan Hakalmaz ve Sami Savni Özer’in seslendirdiği şarkılarla oldukça renkli tamamlanan etkinlikte karşılıklı bilgi ve birikimler paylaşıldı.

Program geçlerin merak ettikleri soruların cevaplandırılması ve tablet için gerçekleştirilen çekilişin ardından sona erdi. Zevkli ve hoş sohbetlerin yapıldığı programın sonunda ise günün anısına Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu’ya, KaramaoğluMehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a,Trt Spor Spikeri Erdoğan Arıkan’a, ses sanatçısı OrhanHakalmaz ve Tasavvuf müzik sanatçısı Sami Savni Özer’e özel olarak hazırlanan karakalem çalışmaları takdim edildi.

Dolu dolu geçen “Tecrübe Konuşuyor” programının ardından Karaman Kredi ve Yurtlar Kurumuna da bir ziyaret gerçekleştiren Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, Trt Spor spikeri Erdoğan Arıkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürleri Aslan Yıldız ve Vedat Akyar eşliğinde Kredi ve Yurtlar Kurumunun düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldı. Bir süre zevkli geçen programı izleyen Davulcu, kursiyerlerin el emekleri ile yapmış oldukları çalışmaların sergilendiği standı gezdi. Davulcu, kursiyerler ile bir müddet sohbet ettikten ve çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Karaman’dan ayrıldı.