Karaman'da 2007 yılında geçirdiği trafik kazasında bacağı kırılan, 16 kez ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamayan Ali Koç, tek isteğinin iyileşip çocuklarıyla parka gitmek olduğunu söyledi.
Mehmet Ali Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kullandığı motosiklete otomobilin çarpmasıyla meydana gelen kazada bacağının kırıldığını ve hayatının tümüyle değiştiğini ifade etti. Bacağının Karaman Devlet Hastanesinde alçıya alındığını ancak bir türlü iyileşemediğini dile getiren 34 yaşındaki Koç, çalışamadığı için de çoğu kez borç para bularak tedavi olmaya çalıştığını belirtti. 

Koç, 2007 yılından bu yana 16 kez ameliyat olduğuna dikkati çekerek, "Bacağımdan kemik kesildi, kemik eklendi, platin takıldı. Kemikte şu an iltihap var ve sebebi bilinmiyor" dedi.

-Çare bulunmazsa bacağı kesilecek

Bacağının şiş olduğunu ve kemiğinin çürümeye devam ettiğini, tek isteğinin eski sağlığına kavuşmak olduğunu anlatarak, şunları söyledi: 

"Çok ağrım var. Yaramdan sürekli iltihap akıyor. İlaçlara rağmen ağrılara dayanamıyorum. Çare bulunmazsa bacağım kesilecek. Yatağa bağlı yaşıyorum. Kaza yaptığımda büyük oğlum Mehmet Ali iki aylıktı, şimdi 8 yaşında. Elinden tutup gezdirememenin burukluğu içindeyim. Küçük oğlum Talha Mirza ise henüz 1,5 yaşında. Tek hayalim, çocuklarımın elinden tutup evimizin karşısındaki parka götürebilmek ve o duyguyu yaşamak. Doktorlardan ve yetkililerden rahatsızlığıma bir çare bulmalarını bekliyorum."

- "Kemik iltihabı kronikleşmiş"

Karaman Devlet Hastanesi ortopedi ve travmatoloji uzmanı Murat Tosun ise Koç'un rahatsızlığının kronik osteomiyelit (kemik iltihabı) olduğunu söyledi.

Hastanın imkanlar dahilinde tedavi edilmeye çalışıldığını anlatan Tosun, şu değerlendirmede bulundu:

"Hastamızda trafik kazası sonucu 'femur şaft kırığı' oluşmuş. Kırıktan sonra kemik iltihaplanmış ve kronikleşmiş. Hasta, değişik sağlık kurumlarında 16 kez operasyon geçirmiş. En son Mersin'in Tarsus ilçesinde özel bir hastanede 'eksternal fiksatör' cihazı takılmış. Bu cihaz, kemiğe çivilerle bağlanmış. Hastanın kemiğindeki iltihap devam ediyor. Kemik iltihabı, iyileşmesi zor bir hastalıktır. İyileşme şansı yok diyemeyiz ama 3. basamak bir hastanede uzun süreli tedaviye ihtiyaç var."