Cep telefonu ile Karaman'da şüpheli şahıslar tarafından çeşitli GSM hatları kullanılıp vatandaşlar rastgele aranmakta ve arayan şahıs kendisini Emniyet görevlisi, Cumhuriyet Savcısı, ya da herhangi bir kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar bu yolla binlerce kişiyi dolandırıyorlar. Yapılan tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcılığı olaylarının önüne geçilemiyor. Kendilerini polis, savcı ya da hakim olarak tanıtan dolandırıcılar, aradıkları kişilerden yüklü miktarda para isteyip bankaya yatırtıyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle de sadece telefondan dolandırıcılık yerine sosyal medya üzerinden ve yanlış girdiğiniz banka web siteleri üzerinden de birçok insan dolandırılıyor.

Karaman Emniyet Müdürlüğü, cep telefonu ile dolandırıcılık yöntemine karşı halkı İsmet Paşa Caddesi girişinde bulunan büyük elektronik bilbord da ki reklam filmiyle uyarıyor. Emniyet Müdürlüğünün hazırlattığı video halkın en yoğun olduğu yerde bulunuyor. Elektronik bilbord ile halk dolandırıcılara karşı uyarılıyor.

Dolandırılmamak İçin Ne Yapılmalı

Dolandırıcılar ani bilgiler vererek karşıdaki insanı şaşırtıyorlar ve bir nevi hipnoz ediyor. Yoğun bilgiye maruz kalan kişi büyük bir şaşkınlık içinde konuştuğu kişinin istediği her şeyi yapıyor.

Tuzağa düşmemek için bunları yapın

*Güvenmediğiniz bir ses tonu varsa telefonu hemen kapatın.

*Buluşma yerini her zaman karakol olarak verin.

*Mantığınızın yatmadığı hiçbir konuyu kabul etmeyin.

*Kontrol konusunda sıkıntınız varsa psikolojik destek alın.

*Telefonda aynı kişiyle saatlerce konuşmayın, belirli aralıklar verin.

*Konuşmanızı ikinci bir kişiyle mutlaka paylaşın.

Necati ERMİŞ