Enerji Federasyonu Genel Başkanı Osman Özbay ile Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Murat Koca'yı ziyaret etti.
Valilik Makamında gerçekleştirilen ziyarete Enerji Federasyonu Genel Başkanı Osman Özbay, Başkan Yardımcıları Bilhan Başeğmez, Volkan Duruk ile Genel Sekreter Şeref Kavalalı katıldı.

Enerji Federasyonu Başkanı Osman Özbay kurum çalışmaları hakkında Vali Koca'ya bilgi verdi. Osman Özbay vizyonlarının Türkiye'nin enerji sektöründe; enerji çeşitliliğini de sağlayarak, üretim ve pazarlama aşamalarında, kalitede taviz vermeden, dünyada güvenilen ve tercih edilen bir lider ülke olmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Ülkemizin bütün yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının tespit edilerek tüketime sunulması, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, teknolojik araştırma ve geliştirme çalışmalarını teşvik edilmesi gibi konuların önemli olduğunu ifade eden Osman Özbay, Enerji Federasyonu olarak her İl’e birer temsilci atayarak, illerde enerjiyle ilgili çalışmalara katkı sağlayarak çalışmaların daha anlamlı olmasına yardımcı olmak istediklerini belirtti.

Vali Murat Koca ise; ilimizde güneş enerjisinin bol miktarda bulunması, dışa bağımlılığın ortadan kaldıracak bedava bir kaynak olması yanında, tükenmeyen temiz enerji kaynağı olması sebebiyle ilimizin kaynaklarını etkin bir şekilde kullanabilmek ve yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisi sayesinde, ilimizi temiz enerjinin merkezi haline getirmek için önemli çalışmalar yapıldığını belirtti. Bu kapsamda özellikle yenilenebilinir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi potansiyeli yüksek olan ilimizde Endüstri İhtisas Bölgesi’nin kurulması için gerekli çalışmalara başlandığını ifade eden Vali Koca, şu anda 80 firmanın Karaman ilinde güneş enerjisi ölçümü yaptığına dikkat çekerek, Karaman'da Enerji İhtisas Bölgesi kurulduğu takdirde Türkçe’nin Başkenti Karaman Temiz Enerjinin de Başkenti olacaktır. "dedi