Ataç, Karaman Çevre Gönüllüleri Hareketi ve TEMA Vakfı tarafından Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen Kömür ve Termik Santral konulu bilgilendirme toplantısında, yaşam alanlarının ve kaynakların çok dikkatli kullanılması gerektiğini söyledi. Karaman’da işsizlik sorununun olmadığını dikkat çeken Ataç, Karamanlı vatandaşların gelirlerinin tarıma dayandığını belirtti.

Karaman’a termik santralin yapılmamasını isteyen Ataç, şunları kaydetti: “Devlet projesi adıyla anılan bu projenin gerekliliği olabilir ama Karaman özelinde ve bu bölgede tekrar değerlendirilmesinin gerektiğini düşünüyoruz. Dün Konya’da da temaslarımız oldu. Biz TEMA vakfı olarak tarihe bu notu düşmek istiyoruz. Burası termik santral için doğru bir nokta değil. Ülkenin hiçbir yeri değil ama burası hiç değil. Biz Türk milleti olarak daha önce yapılmış olan yanlışlardan hataları görüp onlardan da ders almayı bilmeliyiz. Yani aynı hataları tekrarlamamalıyız. Çünkü bizim insanımızın sağlıklı bir ortamda temiz havayla, toprakla ve suyla yaşama hakkı var. Bizde bu hakkımıza sahip çıkmak zorundayız. Ben hepinize bu savunuculuk çalışmasında teşekkür ediyorum. Karaman dışından gelen ve bu çalışmaya destek veren arkadaşlarımız var onlara da teşekkür ediyorum.”

Karaman Çevre Gönüllüleri Hareketi Sözcüsü Mahmut Demir de Karaman’ın Türkiye’nin neredeyse çevre konusunda kalbi olduğunu belirterek, “Sivil toplum örgütlerimiz çevre ve insan konusunda özellikle sadece Karaman değil, İç Anadolu’nun sorunlarının çözümünde önderlik etme niyetinde. Şuanda aldığımız mesafe belki istenilen düzeyde değil ama biz bu konuda üzerimize düşeni yapmak için çaba sarf ediyoruz. ÇED raporu konusunda bir takım mesafe alındı ama bu mesafenin yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Karaman Çevre gönüllüleri olarak gittikçe büyüyen yapıda mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. İsmail Duman ve Yüksek Mühendis Tahir Öngür, Türkiye’de enerjinin görünümü, Konya-Karapınar, Karaman-Akçaşehir linyit rezervi ve olası termik santralin etkileri konularında bilgi verdi.

NECATİ ERMİŞ