Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir açıklamasında ''Teröre inat daha çok kenetleneceğiz'' dedi. Özdemir açıklamasının devamında şunları kaydetti: ''Teröristler hain yüzlerini İstanbul Ortaköy’de bu sefer başka bir kurguyla masum insanların üzerine acımasızca kurşun yağdırarak gösterdi. Cani saldırıda kaybettiğimiz 39 cana rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ölen her insan kayıp, terörün her çeşidi hain ve zalimdir. Masum insanların hedef alındığı saldırıların adresi acıyı paylaşmaya asla engel değildir. Biz bu kalleş eylemlerin adresi neresi olursa olsun saldırının birlik ve beraberliğimize yapıldığını biliyoruz. Bu bilinçle yeni yılda daha fazla kaynaşacak daha fazla kenetleneceğiz. 
Yeni yıla girerken masum insanları apansız ve habersiz öldürerek, kaos ortamı çıkarma arzusunu bir kez daha ortaya koydular. İnanç ve yaşam tarzı farklılığı algısını kanatmak, ayrışma meydana getirmek için hassas konuları kaşıyarak Yenikapı Ruhu'nu zedelemek, milletin birliğini bölmek istiyorlar. Gezi’de provokasyona gelmeyen, 17-25 Aralık'ta kendi iradesine sahip çıkan, kazılan çukurlara düşmeden kardeşliğini koruyan 15 Temmuz’da kahramanca vatana sadakatini ortaya koyan milletimiz,  sahibi dışarda kuklaları içerde bu hainliklere karşı safları daha da sıklaştıracak, yılmadan, yıkılmadan geleceğe yürüyecektir.
Eylemin yapılma yeri zamanı ve saati, terörün ne kadar çirkin ve din, dil, millet ayrımı gözetmeyen çılgınlığını ortaya koymuştur. Bir yılın bitiminde, yeni bir yılın başlangıcında yapılmış olması sebebiyle verilen mesaja karşı bizde daha kavi duracağız. Doğrudan masum hayatlar hedef alınarak, her yere her zaman korku ve huzursuzluk yayılmak istenmektedir. Bu kadar hukuksuzluk bu kadar ahlaksızlık teröristlerin ve sahiplerinin gerçekte büyük bir çaresizliğidir.
Bu olay terörün dini, inancı, ideolojisi olmadığını dolayısıyla kimden gelirse gelsin tüm terör örgütlerine ve olaylarına karşı çıkmak gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur.
Evrensel kötülüğün terörü savaş aracı olarak kullandığı günümüz dünyasında, evrensel insan aklı ve vicdanının, hiçbir siyasi, ideolojik hesap yapmaksızın terörü reddetmesini savunan Eğitim-Bir Sen olarak, bu olayı şiddetle kınıyor, reddediyoruz.
Asla yılgınlığa düşmeden ve asla korkuya kapılmadan hayat birlik ve beraberlik içinde daha çok kaynaşarak, birbirimizin hayatına daha çok sahip çıkarak, sözüne daha çok saygı göstererek, düşüncesine saygı duyarak ve kucaklaşarak birliğimizi koruyacak, teröristlere ve sahiplerine fırsat vermeyeceğiz.
Hangi amaç ve maksatla yapılırsa yapılsın, kimi hedef seçerse seçsin çok açık terör saldırısı olan bu olayı şiddetle nefretle kınıyoruz.'' dedi.