Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Mehmet Serin konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;
''Milli Eğitim Bakanlığı almış olduğu bir kararla gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren okullarda öğrencilerin serbest kıyafet uygulamasına geçilmesine karar verdi.  Uygulama gelecek yıl başlayacak olmasına rağmen birçok okulda şimdiden başlamış durumdadır. Ne gariptir ki bu uygulama özel okullarda okul aile birliklerine bırakılmıştır. Uygulamayla birlikte birçok sorun ortaya çıkacağı görüşündeyiz. Birkaçını sıralayacak olursak;

Okullarımızda, özellikle liselerde güvenlik ile ilgili problemler baş göstereceği, okul içi ve çevresi disiplin olaylarında olağanüstü artışlar olacağı, her gün yeni bir kıyafet isteyen öğrencilerin yüzünden veliler zor durumda kalacak olmaları, okullarda statü gelir farklarının göz önüne serileceği, okullar markaların sergilendiği podyuma dönüştürüleceği gibi çekincelerimiz oluşmuştur. 


Bizden yıllar önce okullarda serbest kıyafet uygulamasına geçen batılı ülkeler okullarda ve okul çevrelerinde disiplin suçların %98 artması üzerine okullarda yeniden formaya dönülmüştür. Hatta dönemin ABD Başkanı 1996 yılında ulusa sesleniş konuşmasını okulların formaya dönmesi için, halkını ikna etmeye ayırmıştır.
     
Eğer amaç eğitimde özgürlükse önce eğitimin ana unsuru olan eğitim çalışanlarına öğretmenlerine, memurlarına, hizmetlilerine özgürlük sağlanmalıdır.  Yıllardır süre gelen başörtüsü yasağına kesinlikle son verilmelidir.
 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak bu yasağa son verilmesini bekliyor ve her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini özellikle istiyoruz. 28 Şubat sürecinde İmam-Hatipler kapatıldı. İmam- Hatiplerin kapatılması Türkiye’de din istismarını önlemedi, aksine din eğitimi, merdiven altına indi. İslam’ı doğru algılamaktan uzak nesiller türedi. Bugün Atatürk’ü düşman bilen nesiller var. Türk’üm demeyi, vatansever olmayı İslam’la taban tabana zıt zanneden nesiller türedi.

Bu yasak; İnsanlarımızı bölüyor, ayrıştırıyor ve ötekileştiriyor. İnsanlarımızın üretmesine, çalışmasına engel oluyor. Bu çağdışı yasakçı zihniyet bu çağda ülkemize yakışmıyor. Bu yasak ülkemizi her alanda geri bırakıyor. Hâlbuki insanların kıyafetine değil ürettiklerine, başarılarına bakılması gerekir. Gelin bu güzel ülkede üretimi, başarıyı artıralım, dostluğu, kardeşliği pekiştirelim. Gelin bu ülkenin ilerlemesi için, kalkınması için bizi ayıran, ayrıştıran bu çağdışı yasağı istismar konusu olmaktan çıkaralım biran önce yasal düzenlemeleri yaparak bu yasağı kaldıralım.                                                                                                                                                 
Son söz olarak;  kılık, kıyafet ve başörtüsü istismar konusu olmaktan çıkarılmalı biran önce yasal düzenleme yapılarak eğitim çalışanları rahatlatılmalıdır,''dedi.