Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) İstanbul’da bu  yıl 18’incisini düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’ne katılan Togolu işadamları Karaman’a geldi. Karaman Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu ve üyeleri ile kahvaltıda bir araya gelen heyet Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı firmaları ziyaret etti.

Togo’daki Türk okullarında öğretmenlik yapan grup sorumlusu Ramazan Yaşar, gerek TUSKON’un Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programının gerek Karaman’daki ziyaretin verimli geçtiğini belirtti. Yaşar, Togolu iş adamlarının Türkiye’deki iş görüşmelerinin beklentilerinin üzerinde olduğunu söyleyerek, somut adımların ülkelerine döndükten sonraki değerlendirmelerden sonra atılacağını dile getirdi. Karaman’da da özellikle un ve makarna sektörü ile ilgili ziyaretlerin olduğunu ifade eden Yaşar, tarihi yerler ile yerel gazete ziyaretlerinin de Togolu heyet açısından farklı bir program olduğuna değindi.

Togo’da ağırlıklı inşaat sektöründe faaliyeti olduğunu belirten Dela Yao Metanou, Türk insanının sıcakkanlılığı ve misafirperverliğinin dikkati çeken en önemli nokta olduğunu söyledi. Metanou, Togo’nun dışa bağlı bir ekonomisi olması nedeniyle yatırıma açık bir ülke olduğunu söyleyerek iş görüşmelerinde bu durumu değerlendirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Togo’da elektrik malzemesi sektöründe iş yapan Segbedji Sica da TUSKON’un tüm çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini belirterek bu yıl 18.si düzenlenen ticaret köprüsünün özellikle ekonomik anlamda çok önemli bir iş olduğunu belirtti. Taksim’deki Gezi Parkı olaylarını bazı medyanın yanlı yayınları nedeniyle endişe ile takip ettiklerini ifade eden Sica, Türkiye’ye geldiklerinde her şeyin anlatılandan çok farklı olduğunu, iş görüşmeleri ile her anlamda değişik kazanımlarının olacağına inandıklarını söyledi.

KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç da yaptığı açıklamada gerek TUSKON’un programının gerek Karaman’da Togolu iş adamları ile birlikte yaptıkları iş görüşmelerinin arzu edilen işler olduğuna dikkatleri çekerek “Türkiye’nin, dünyanın bu tür programlara ihtiyacı var. Ülkemizin çok önemli bir potansiyeli var ve ekonomik anlamda istikrarı yakalamak ve ihracat değerlerini arttırmak için TUSKON çok önemli ticaret köprüleri kuruyor. Türkiye’deki tüm sivil toplum örgütlerinden aynı hassasiyeti bekliyoruz. Taksim Gezi Parkı olayları ile bu olaylara destek verenlerin Türkiye’ye verdikleri zarar ve faturası ortada. Dışarıya verdiğimiz görüntü de ortada.” dedi.