İl Milli Eğitim Müdürlüğü ,  Orman İşletme İl Müdürlüğü ve ÇEKÜD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) işbirliğiyle organize edilen “Minik Ellerden Büyük İşler Tohumdan Fidana Projesinin” ikinci etkinliği Babaoğlu Koleji’ nde  gerçekleştirildi. 


Bir yıl içinde Karaman’daki 50 bin öğrencinin 50 bin tohumu toprakla buluşturmasının amaçlandığı Minik Ellerde Büyük İşler Tohumdan Fidan Projesi  kapsamında Babaoğlu Koleji’ nin, 4., 5., 6. ve  7. sınıf öğrencilerinden oluşan 200 kişilik öğrenci grubuna eğitim verildi. Yapılan eğitimin ardından öğrencilere dağıtılan tohumlar, öğrenciler tarafından  fidan haline gelinceye kadar evlerinde yetiştirilecek. Daha sonra fidanlar okul bahçesine ekilerek her öğrencinin bir ağacı oksijen verecek.

ÇEKÜD Başkanlığı ve Babaoğlu Koleji Müdürlüğü’nden yapılan ortak açıklamada:” Proje ile birlikte topraklarının önemli bir kısmı çölleşen ve erozyon tehdidi altında bulunan ülkemizde insan eliyle yok alan ormanlarımızın yine insan eliyle kurulmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu uygulama, geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı temelden bilinçlendirerek, medeniyetin bir göstergesi olan yeşile ve doğaya sahip çıkmalarına  yardımcı olacaktır. Ayrıca, doğa, orman ve ağaç sevgisini artırmada, çevre bilincini geliştirmede önemli konulardan biri de tohumdan fidan yetiştiriciliğini sürdürülebilir tekniklerle geliştirmektir. Minik ellere bu konuda da bilinçlendirilmiştir. Bu projenin ilimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olmasını diler ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.” denildi.