Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapımına başlanan işçi konutlarında binalar hızla yükseliyor. Geçtiğimiz Haziran ayında başlanan çalışmalarda, yaklaşık iki aylık bir süre içerisinde önemli mesafe kat edildi. 16 blok halinde yapılacak olan konut projesi içerisinde toplam 428 konut yer alıyor.

“Hayata geçirdiğimiz konut projeleri ile vatandaşlarımızın uygun fiyatlarla zorlanmadan konut sahibi olmalarını sağlıyoruz” diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, işçi konutları çalışmaları hakkında şunları kaydetti:

"Belediyemizin en önemli projelerinden birisi olan işçi konutlarında çalışmalar hızla devam ediyor. Baktığımız zaman kısa zaman içerisinde binaların hızla yükseldiğini görüyoruz. Toplam 428 konutun yer aldığı proje kapsamında; 300 kişilik bir cami, 32 derslikli ilköğretim okulu, spor kompleksleri ve yeşil alanlar yapılacak. Bir kaç etapla 5 bin konut yapmayı hedefliyoruz. Bu konutları sadece OSB çalışanları ile sınırlı tutmayacağız. Karaman’da en az 1 yıldır sigortalı olarak çalışan vatandaşlarımız bu imkândan faydalanabilecekler. Ayrıca hükümetimizin emekli vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmelerine yönelik bir çalışması oldu. Bu konut projelerinde emekli vatandaşlarımızın da faydalanmaları için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

TOKİ konutlarına, yeni müracaat alınıp alınmayacağı konusunda vatandaşların sıklıkla soru yönelttiğini söyleyen Başkan Çalışkan, "Şu aşamada yeni talepler alınmamaktadır. Yeni talepler alınacağında vatandaşlarımıza geniş kapsamlı duyurularımızı yapacağız" diye konuştu.