Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay yapmış olduğu basın açıklamasında; “Taşıma Yetki Belgesi Sahibi firmaların yeni araç alımlarında yaşanan belge ibrazı sıkıntıları konusunda Türkiye Odalar ve Bosralar Birliği ile yapmış olduğumuz görüşmeler ve konunun ilgili mercilere iletilmesi neticesinde olumlu sonuçlar aldık ”dedi.

“Yapılan bu çalışmalar neticesinde yeni araç (sıfır veya ikinci el) alımlarında geçiçi tescil belgeli araçların yük taşımamak kaydı ile trafiğe çıkması halinde idari para cezası artık uygulanmayacaktır”dedi.

İlgili Yönetmelik değişikliği aşağıdaki gibidir.

Kara Ulaştırma  Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (h) bendi eklenmiş ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“h) A1 yetki belgesiyle yapılan taşımalarda, yolculuğun başlangıç (kalkış noktası) veya bitiş (varış noktası) yerinin yetki belgesi sahibinin merkezi adresinin bulunduğu il olması şarttır.”

“(2) Birinci fıkranın (a), (b), (c), (ç), (ğ) ve (h) bentlerine aykırı hareket edenlere her bent için Kanunun 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin birinci cümlesinde belirtilen; (d) ve (e) bentlerine aykırı hareket edenlere her bent için Kanunun 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde belirtilen idari para cezaları uygulanır. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün elektronik kayıtlarında geçerli bir Araç Tesciline İlişkin Geçici Belgesi olan taşıtlar için, taşıma yapmamaları kaydıyla trafiğe çıkmaları halinde Kanunun 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen idari para cezası uygulanmaz.”dedi.